Antena Meniu Search
x

Video Moda hainelor pentru câini ia amploare în România. Colecţii speciale pentru animalele de companie: rochii, jeansi, salopete şi chiar costume de baie

Moda hainelor pentru câini ia amploare şi în România. Un cunoscut lanţ de magazine de fashion a introdus şi colecţii speciale pentru animale de companie. Rochii, jeansi, salopete şi chiar costume de baie. În paralel, încep să apară creatori specializaţi pentru patrupede. Iar dacă hainele nu le vin la fix căţeilor, unii stăpâni duc veşmintele la croitor. pentru retuşuri.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 01.02.2024, 21:17

Vezi și

Moda pentru câini a ajuns atât de avansată încât unii căţei sunt influenceri în online. Aceste vedete au 400.000 de urmăritori şi ţinute de invidiat.

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: În online, avem nenumărate opţiuni de a ne îmbrăca animalul de companie. De exemplu, aici avem un costum fantezie, care costă aproximativ 85 de lei, iar dacă vrem ca al nostru animal să facă furori la plajă, îi putem pune o pereche de ochelari de soare. Costă 65 de lei, dar şi un costum de baie, pe care îl găsim pe mărimi şi costă aproximativ 20 de lei.

Miky, un şoricar în vârstă de doar câteva luni, se poate lăuda cu o garderobă impresionantă. Stăpâna lui îşi răsfaţă preferatul.

Miky, un şoricar în vârstă de doar câteva luni, se poate lăuda cu o garderobă impresionantă

Pe acelaşi subiect

Catrina, stăpâna lui Miky: Mă gândesc că şi lui îi este frig şi mai ales acum, că e pui, trebuie protejat mai mult. Mi-ar plăcea să-i mai achiziţionez alte lucruri, doar că el e băieţel şi sunt limitate accesoriile. Ca la copii, că şi ei sunt nişte copii.

Alex Niculescu, director operațional retailer online: Există şi accesorii. În shopul nostru, posesorii de animale pot găsi bandane, gulere de protecţie, şepci, papioane, eşarfe, cravate. Interesul pentru haine pentru animale de companie începe să se manifeste pe platforma noastră începând cu lunile de toamnă, astfel că acum, în lunile de iarnă vânzările ajung să se dubleze.

Ralfy, alt câine alintat, are acasă un dulap doar al lui, plin cu haine din toată lumea. Când nu îi vin la perfecţie, stăpâna face un drum la croitorie, împreună cu preferatul. Astăzi are de ajustat un cojoc pentru zile reci.

Medicii veterinari le recomandă stăpânilor de câini să nu se lase seduşi de modă. Trebuie să evite hainele prea strâmte ori supradimensionate care pot îngreuna mişcările animalului.

Andreea Neagu, medic veterinar: Se poartă în funcţie de talia animalului, de greutate, blăniţă. Important este să înţelegem că cei mici au nevoie de un strat de protecţie decât cei cu blana mai mare. Un animal mai slăbuţ şi cu mai puţin păr are nevoie de hăinuţe.

În România trăiesc 10 milioane de animale de companie care au nevoie de mâncare, servicii medicale şi de îngrijire în valoare de un miliard de euro anual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Inedit » Moda hainelor pentru câini ia amploare în România. Colecţii speciale pentru animalele de companie: rochii, jeansi, salopete şi chiar costume de baie