Antena Meniu Search
x

Video Un nou val de aer polar va îngheţa România. Specialiștii recomandă haine speciale pe timp de ger: "Ține chiar și 10 ore"

De la noapte, un nou val de aer polar va îngheţa România. Iar armele potrivite în zilele geroase sunt dispozitivele care încălzesc corpul, dar şi hainele dotate cu sisteme de încălzire. Trebuie să fim atenţi, pentru că frigul extrem poate provoca degerături şi hipotermie cu efect mortal. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 28.01.2024, 20:40

Vezi și

Temperaturile vor coborî la noapte sub minus 10 grade Celsius şi se vor apropia de minus 20 mâine spre poimâine. 

  • Diana Giurgiu, meteorolog: Vom avea alternanţe, de la o zi la alta, de la o regiune la alta şi de la o noapte la alta. Şi mai importante sunt temperaturile de pe parcursul nopţii, pentru că spuneam, acestea vor varia de la o noapte la alta, în funcţie şi de cât de repede se duc norii de pe cer şi în funcţie de influenţa stratului de zăpadă, unde cerul va fi mai degajat şi unde vom avea şi strat de zăpadă, vom avea temperaturi negative, iar acolo vom înregistra cele mai mici valori de pe parcursul nopţii. Oricum, vorbim de temperaturi preponderent negative, doar pe ici, pe colo, mai ales pe partea de sud-vest, în primele nopţi vom avea temperaturi pozitive, undeva până la 2-3 grade.

În magazinele de profil, cele mai căutate sunt accesoriile încălzitoare şi hainele groase

  • Comerciant: Toată lumea caută. Avem o gamă variată de încălzitoare. Ceva mai mare pentru spate. Sunt patchuri adezive. De exemplu le aveam pe acestea de picioare la set de două. Au un lipici autoadeziv, vin lipite în zona aceasta. Ţine chiar şi 10 ore. Este foarte important să nu le punem direct pe piele că pot cauza anumite arsuri. Se vor activa şi vor încălzi singure. Ajung la o temperatură şi de 50 de grade Celsius.
Pe acelaşi subiect

Hainele şi accesoriile speciale pentru zile geroase pot să facă diferenţa între viaţă şi moarte. 

  • Sabin Cornoiu, Salvamont: Vedem ce temperaturi scăzute avem și la nivelul orașelor, trebuie să intrelegem că toate aceste temperaturi scăzute corelate și cu vânt care amplifică senzația e frig pot să ne fie fatale chiar și atunci când mergem prin oraș, deci trebuie să fim foarte bine protejați, să avem acea îmbrăcăminte intermediară care să ne ofere un înveliș termic și apoi o îmbrăcăminte exterioară, care să ne ferească de vânt.

Primul strat cu care trebuie să ne îmbrăcăm este cel termic, care ne va menţine căldura

Următorul va opri aerul cald prin izolare, iar al treilea strat ne protejează eficient de ploaie, ninsoare și vânt. Hainele de lână te ajută să treci cu bine peste perioadele cu temperaturi extreme. În plus, există veste, geci, mănuşi şi branţuri cu încălzire.

  • Cosmina Balint, reporter Observator: O astfel de vestă cu încălzire electrică ne poate ajută să facem mai ușor față frigului. Are un cablu USB pe care trebuie să îl conectăm la o baterie extena. După ce o pornim, în câteva secunde, vestă se va încălzi, iar din acest buton vom putea regla temperatura.

Preţurile pornesc de la câteva sute de lei şi depăşesc 10.000 de lei. Dincolo de echipament, hidratarea şi o alimentaţie bogată în vitamine te ajută şi ele să lupţi cu frigul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Un nou val de aer polar va îngheţa România. Specialiștii recomandă haine speciale pe timp de ger: "Ține chiar și 10 ore"