Meniu LIVE
Search
x

Video Momentul uluitor în care o balenă sare din apă şi aterizează peste o barcă, sub privirile martorilor fascinaţi. "O nebunie!"

Imagini desprinse parcă din filme: o balenă cu cocoaşă sare din apă şi aterizează peste o ambaracţiune, în largul coastei americane, în Plymouth, Massachusetts. Scenele au fost surprinse într-un videoclip fascinant, care i-a încântat pe cei pasionaţi de viaţa acvatică. Asta mai ales că nimeni nu a fost rănit în incident.

De Redactia Observator la 25.07.2022, 18:23

Saltul unei balene cu cocoaşă, care s-a avânatat din apă şi a aterizat direct peste o barcă, i-a impresionat pe cei care au văzut imaginile desprinse parcă dintr-un film. Incidentul, care s-a petrecut duminică în Plymouth, Massachusetts, nu a avut urmări grave: nu a fost înregistrată nicio victimă, spun autorităţile citate de NBC Boston. În schimb, mărturie rămân filmările şi fotografiile, care surprind momentul fascinant.

Saltul balenei, filmat de martori. Totul putea sfârşi dramatic

Totul s-a întâmplat în jurul orei 10 dimineaţa, în largul coastei americane, în zona plajei White Horse. Ambarcaţiunea, care măsoară puţin peste 5 metri în lungime, nu a suferit mari stricăciuni, deşi uriaşul mamifer marin a aterizat chiar peste ea. Surprinzător, continuă să plutească şi poate ieşi în siguranţă pe apă, asigură navigatorii şi Paza de Coastă. "Barca s-a aflat într-un loc bun, la un moment nepotrivit. Lucrurile ar fi putut sfârşi dramatic pentru toţi cei implicaţi", spune Chad Hunter, căpitan de port. "Copiii adoră să se aplece peste marginea bărcii, ca să privească peştii. Au avut un mare noroc, nimeni nu a fost rănit. Un astfel de incident e destul de rar, dar poate fi extrem de periculos", a adăugat el.

Pe acelaşi subiect

O fotografie uluitoare a fost realizată chiar înaintea impactului. Martorii au povestit că nu au mai văzut niciodată aşa ceva. "Dintr-o dată, iese complet din apă, un salt de trei metri ... Se prăbuşeşte drept în vârful bărcii. (...) A fost o nebunie", spune Ryder Parkhurst. "Nu mi-a venit să cred că rămâne la suprafaţă", a continuat el. Căpitanul portului a precizat că pe apă se aflau mai multe ambarcaţiuni, pline de pescari şi turişti veniţi să se relaxeze la final de weekend. Cel mai probabil, abundenţa momelilor din undiţele oamenilor a atras balena în zona respectivă. O mulţime de curioşi au venit pe plajă, în acea zi, sperând să vadă balena. "Iubesc balenele. Asta şi muzica şi jocurile video", a mărturisit Daniel Morse, un băieţel de doar 9 ani. Totuşi, autorităţile portuare avertizează oamenii să fie precauţi şi să stea departe de astfel de pericole. Poliţia de Mediu a deschis o anchetă în acest caz.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » Momentul uluitor în care o balenă sare din apă şi aterizează peste o barcă, sub privirile martorilor fascinaţi. "O nebunie!"