Antena Meniu Search
x

Video Nadia Comăneci, meniu inedit de Ziua Recunoștinței. Pe masa campioanei, tradiționalul curcan a stat lângă saramele românești

Americanii de pretutindeni sărbătoresc astăzi Ziua Recunoştinţei. Şi românii adoptaţi acolo petrec. Printre ei şi Nadia Comaneci care a a combinat tradiţiile de sărbătoare ale celor două ţări şi a pus pe masă pe lângă curcan, şi sarmale. Dincolo de distracţie, sărbătoarea înseamnă aglomeraţie pe şosele şi în aeroporturi. Cincizeci de milioane de oameni călătoresc în aceste zile. 

de Redactia Observator

la 23.11.2023, 22:06

Vezi și

Sărbătorită în ultima zi de joi din noiembrie, Ziua Recunoştinţei este pentru americanii de pretutindeni... o sărbătoare a familiei. Şi pentru că toate drumurile duc acasă în această zi...marea provocare a fost traficul.     

Conform statisticilor, nu mai puţin de 55 de milioane de persoane călătoresc în această perioadă: cel mai ridicat număr din ultimii ani. Nu doar pe şosele a fost haos ci şi în aeroporturi. 30 de milioane de oameni pleacă cu avionul în această mini-vacanţă - un alt record absolut.

Românii adoptaţi de America se bucură şi ei de Ziua Recunoştinţei. Printre aceştia Nadia Comăneci care a vrut să aducă pe masa de sărbătoare ceva românesc... aşa că în meniul special, alături de curcan şi-au făcut loc şi sarmalele în foi de viţă. 

Cum sărbătoresc americanii această Zi a Recunoștinței?

Pe acelaşi subiect

Ca în fiecare an Parada Macy's care deschide sezonul Sărbătorilor peste Ocean a fost cea mai aşteptată.  Personaje îndrăgite precum Snoopy și SpongeBob au plutit astăzi deasupra orașului New York, în timp ce trupele de dansatori şi acrobaţi au adus culoare pe străzile care nu dorm niciodată. 

Stephanie Senkevich, manipulator de baloane: "Când îl voi conduce pe Snoopy pe traseul paradei, sper să văd oamenii aplaudând şi strigându-i numele. Să aplaude tare! Este primul balon uriaş care coboară pe traseu."

Ziua Recunoştinţei este dublată ca în fiecare an de un alt eveniment: Black Friday, ziua celor mai mari reduceri din an. Este deja tradiţie ca după masa în familie, americanii să se aşeze... la cozi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Nadia Comăneci, meniu inedit de Ziua Recunoștinței. Pe masa campioanei, tradiționalul curcan a stat lângă saramele românești