Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Peste 500 de copaci au prins viaţă în Oradea: "Când privim natura ar trebui să ne conectăm cu ea. Să ne regăsim în fiecare copac, fiecare floare"

Natura trăieşte, are suflet şi are mare nevoie să fie respectată, iubită şi protejată. Este mesajul puternic pe care a vrut să-l transmită o elevă din Oradea, într-un mod inedit. Iar colegi de la toate şcolile din oraş i s-au alăturat. Peste 500 de copaci au prins viaţă, după ce elevii au pictat, pe bucăţi de lemn, sute de perechi de ochi şi le-au ataşat arborilor din judeţ.

de Georgiana Botez

la 02.06.2022 , 08:27

„Ochii care ne veghează" este denumirea proiectului ce a luat naştere din iniţiativa unei copile de 12 ani. Ea este Ana, o fetiţă iubitoare de natură, care a visat într-o zi că un copac o priveşte. În doar doi ani, visul ei a devenit realitate. 

Peste 500 de copaci au prins viaţă

Ana Jarga: iniţiatoarea proiectului: Noi de fapt, când privim natura ar trebui să ne conectăm cu ea. Să ne regăsim în fiecare copac, fiecare floare.  Pentru că ele au de fapt viaţă. 

Vezi și

Aşa au ajuns acum peste 500 de copaci să prindă viaţă în Oradea. Sute de elevi din judeţul Bihor au participat la acest proiect inedit. Au pictat ochi pe bucăţi de lemn, pentru a-i ataşa arborilor. 

Pe acelaşi subiect

Fetiţă: O să punem o sfoară.  O să ne ducem ori într-un parc, ori aici, la şcoală şi o să-i punem pe copaci, pentru a fi apoi vegheaţi de copaci. 

Alina Ierugan: artist plastic: Mesajul este acela că orice vis devine realitate. Natura are grijă de noi, iar noi ar trebui să avem grijă de ea. Pentru că din natură ne culegem absolut orice, inclusiv imaginația. 

Doar în Parcul Brătianu, din Oradea, peste 200 de castani veghează acum cu ochii primiţi în dar de la copiii dornici să înfrumuseţeze natura.  

Reporter-Fetiţă: Unde vor ajunge acești ochişori floricică?

- Pe un copac şi îmi va da foarte multă energie. 

Ochii pictaţi vor ajunge zilele următoare şi în zone de lângă locurile de joacă, dar şi pe copacii din jurul şcolilor şi grădiniţelor.

Georgiana Botez Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Peste 500 de copaci au prins viaţă în Oradea: "Când privim natura ar trebui să ne conectăm cu ea. Să ne regăsim în fiecare copac, fiecare floare"