Antena Meniu Search
x

Galerie foto O comoară vikingă veche de 1.000 de ani, descoperită accidental de membrii unei familii care căutau un cercel de aur

O familie din Norvegia a reușit să găsească o mică comoară și să facă o descoperire arheologică impresionantă în mod accidental atunci când încercau să găsească un cercel de aur rătăcit prin curtea casei lor. Mai exact, aceștia au reușit să găsească mai multe artefacte vikinge vechi de peste 1.000 de ani, transmite BBC.

de Adrian Popovici

la 29.09.2023, 17:40

Inițial, membrii familiei Aasvik au căutat inelul prin curtea casei lor, dar fără succes. În cele din urmă, au decis să folosească un detector de metale pentru a găsi bijuteria.

În timpul căutărilor lor, cu ajutorul detectorului de metale, sub unul dintre pomii din curte, au reușit să găsească o mică comoară, o parte din obiectele cu care o femeie din era vikingă a fost îngropată în urmă cu mai bine de o mie de ani.

"Felicităm familia care a făcut această descoperire vikingă din Jomfruland", au transmis arheologii locali.

Experții știau că au existat așezări în zonă care datează de sute de ani, dar dovezile găsite până acum datează doar din epoca medievală. Un expert a concluzionat că catarama pe care au găsit-o membrii acestei familii datează din anii 780-850 după Hristos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » O comoară vikingă veche de 1.000 de ani, descoperită accidental de membrii unei familii care căutau un cercel de aur