Antena Meniu Search
x

O femeie a fost arestată pentru că a copt brioșe "indecente". Cum ornase prăjiturile

O femeie din Egipt a fost arestată după ce fotografii cu brioșele gătite de ea au apărut pe rețelele sociale. Autoritățile au motivat decizia, explicând că respectivele prăjituri arătau "indecent".

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 21.01.2021, 11:45

Brioșele au ajuns la o petrecere aniversară găzduită de un club sportiv exclusivist din Cairo
Brioșele au ajuns la o petrecere aniversară găzduită de un club sportiv exclusivist din Cairo - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

O femeie din Egipt a fost arestată după ce a fost acuzată că a copt prăjituri „indecente”, potrivit presei locale, scrie BBC.

Prăjiturile, ornate cu modele cu organe genitale și lenjerie intimă din glazură fondantă, au fost servite la o petrecere aniversară, la un club sportiv exclusivist din Cairo.

După ce fotografiile au devenit virale, femeia care le-a pregătit a fost arestată și ulterior eliberată pe o cauțiune de 319 dolari. Presa locală mai anunță că și petrecăreții ar putea fi sancționați în urma acestui incident. 

Autoritățile religioase din această țară au avertizat că astfel de produse de patiserie sunt interzise de islam. Produsele cu astfel de reprezentări sexuale sunt „un atac asupra sistemului de valori și un abuz asupra societății”.

Ministerul Tineretului și Sportului din Egipt analizează implicarea clubului care a găzduit adunarea privată.

Avocatul pentru drepturile omului, Negad El Borai, a scris pe Twitter că incidentul a confirmat că „există un segment al societății, cu sprijinul statului, care dorește să elimine orice formă de libertate personală în Egipt sub pretextul protejării valorilor familiei egiptene”.

El Borai a amintit de cazurile mai multor tinere egiptene acuzate de infracțiuni legate de moralitate în legătură cu videoclipuri postate pe TikTok și alte platforme sociale.

Săptămâna trecută, un tribunal a anulat pedepsele cu închisoarea primite de doi influenceri - Haneen Hossam, 20 de ani, și Mawada al-Adham, 22 de ani - care au fost condamnați în iulie pentru „subminarea valorilor și principiilor familiei egiptene” și pentru publicarea fotografiilor „indecente”.

Câteva zile mai târziu, s-a constatat că procurorul a cerut continuarea detenției celor două în așteptarea rezultatului unei anchete privind acuzații de trafic de persoane. Procurorul a susținut că cele două vedete social media au exploatat adolescente, încurajându-le să posteze videoclipuri similare cu ale lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » O femeie a fost arestată pentru că a copt brioșe "indecente". Cum ornase prăjiturile