Antena Meniu Search
x

O tânără din UK a cumpărat o vază dintr-un magazin SH pentru toaleta mamei sale. Surpriza ei când a vândut obiectul la licitaţie

O femeie din Marea Britanie care lucrează într-o cafenea și care a cumpărat o vază pentru infima sumă de doar 8,50  lire dintr-un magazin de caritate pentru a decora toaleta mamei sale a reușit să o vândă pentru o sumă impresionantă, mai exact 4.195 de lire. Mary Lawler, în vârstă de 23 de ani, a descoperit antichitatea în timp ce a vizitat magazinele SH din Leigh-on-Sea, Essex. A cumpărat-o deoarece îi plăcea aspectul ei, fără să știe că este o relicvă chineză din epoca dinastiei Ming, fiind datată între anii 1368-1644, transmite Mirror.

de Adrian Popovici

la 16.07.2023, 18:28

Licitaţie
O tânără din UK a cumpărat o vază dintr-un magazin SH pentru toaleta mamei sale. Surpriza ei când a vândut obiectul la licitaţie - Shutterstock

Mama ei, Amy Lawler, în vârstă de 49 de ani, i-a cerut să găsească un ornament pentru toaleta ei. Mary i-a trimis o fotografie cu vaza pentru a obține aprobarea sa înainte de a merge la casa de marcat și să o plătească. Amy, o profesoară suplinitoare care s-a mutat în Norfolk, a adăugat:

"Decoram toaleta de la parter în urmă cu aproximativ trei ani, în stilul anilor '70, iar fiica mea a vizitat câteva magazine de caritate pentru a găsi ceva de pus în ea."

"Mi-a trimis o poză cu vaza și am spus da, așa că a plătit 8,50 lire pentru ea și a adus-o acasă. Ne-am propus cheltuim foarte puțin pe ea", explică Amy. "Am pus-o în toaleta noastră de la parter și după un timp am mutat-o pe verandă pentru a fi folosit ca opritor de ușă."

Vaza înaltă de aproape 25 de centimetri a fost ținută în toaletă o perioadă. Abia după ce Mary a văzut o emisiune în care o vază similară a fost evaluată la aproape 10.000 de lire și-a dat seama că s-ar putea afla în posesia unei comori. Femeia a decis să ducă obiectul la Lockdales Auctioneers, din Ipswich, Suffolk, care i-a confirmat importanța și acum au vândut-o în numele ei. Vaza a fost adjudecată la 3.400 de lire, la care se adaugă și o serie de taxe, prețul final fiind cel de 4.195 lire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Inedit » O tânără din UK a cumpărat o vază dintr-un magazin SH pentru toaleta mamei sale. Surpriza ei când a vândut obiectul la licitaţie