O vulnerabilitate din Skype, pericol major pentru PC-urile cu Windows și sistemele Apple cu macOS. Cum atacă hackerii

Publicat: 15.02.2018, 08:33.
Actualizat: 15.02.2018, 08:53

Un expert în securitate cibernetică a descoperit o vulnerabilitate foarte periculoasă la aplicaţia Skype, folosită de milioane de oameni.

O vulnerabilitate din Skype, pericol major pentru PC-urile cu Windows și sistemele Apple cu macOS

Un expert în securitate cibernetică a descoperit o vulnerabilitate foarte periculoasă la aplicaţia Skype, folosită de milioane de oameni.

Vulnerabilitatea Skype a fost descoperită în versiunea de PC și Mac, cel care a observat-o primul fiind expertul în securitatea cibernetică Stefan Kanthak.

El a văzut că programul de instalare pentru Skype poate fi exploatat prin metoda hijacking-ului de DLL-uri. O metodă care păcălește programul să încarce linii de cod sau fișiere malițioase neverificate, în locul fișierelor corecte utilizate de aplicația de chat.

Kanthak spune că riscurile sunt semnificative. Dacă un hacker construiește un malware în jurul vulnerabilităţii de securitate, îl poate utiliza la scară largă.

Vulnerabilitatea Skype afectează atât PC-urile cu Windows, cât și sistemele Apple cu macOS.

Potrivit playtech.ro, oficialii Microsoft au luat la cunoștință problema încă din luna septembrie a anului trecut, dar nu au remediat-o până la această oră.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.