Antena Meniu Search
x

Braşovul este capitala berii. A început Oktoberfest

Zilele acestea, Braşovul este capitala berii. A început Oktoberfest! Deşi în Germania, festivalul se întinde şi în primele zile din octombrie, la noi prima lună de toamnă este dedicată acestui festival. Ca să se simtă ca-n Bavaria, mulţi şi-au comandat de acolo costume tradiţionale.

de Redactia Observator

la 06.09.2019, 22:07

Vezi și

Zilele acestea, Braşovul este capitala berii. A început Oktoberfest! Deşi în Germania, festivalul se întinde şi în primele zile din octombrie, la noi prima lună de toamnă este dedicată acestui festival. Ca să se simtă ca-n Bavaria, mulţi şi-au comandat de acolo costume tradiţionale. Pe ringul de dans, halba de bere mereu plină a fost accesoriu obligatoriu.

Din carele alegorice nu puteau lipsi fetele îmbrăcate în costume bavareze, dar şi butoaiele cu bere. În prima seară de petreceri, halbele au fost mereu umplute. Semn că festivalierilor le era dor de sărbătoarea berii. Halba de un litru costă între 12 şi 14 lei. 

Ca să fie în ton cu evenimentul, mai mulţi tineri şi-au comandat costume din Germania. 

La poalele Tâmpei, Oktoberfest a început timid, în 2009, când a fost organizat pe un teren de 1200 mp. Acum, la a 11-a ediţie, festivalul s-a extins pe 25.000 mp. 

Fiecare zi începe cu micul dejun bavarez, care conţine şi cârnaţii tradiţionali. Apoi, în ceaune imense şi pe grătare sunt pregătite specialităţi culinare din toată Europa. Cele mai căutate sunt tot cele tradiţionale româneşti.

Jumătate de milion de oameni sunt aşteptaţi să ajungă la Oktoberfest. Organizatorii au pregătit peste 120 de mii de litri de bere. 

Pentru relaxare între petreceri, hotelurile din oraş le oferă turiştilor acces la spa şi săli de fitness.

La o unitate de patru stele, preţul e de 170 de euro pe noapte pentru un apartament pe două niveluri şi 99 de euro camera dublă. 

După ediţia de anul trecut a sărbătorii cu o vechime de peste două secole în Germania, economia locală din Braşov a câştigat 11 milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Braşovul este capitala berii. A început Oktoberfest