Antena Meniu Search
x

Oraşul fără nume care nu apare pe nicio hartă a lumii. Cei mai buni oameni de ştiinţă au fost transferaţi AICI

La începutul anilor '90, aproape 100.000 de oameni trăiau într-un oraș fără nume, care nu a putut fi găsit pe nicio hartă a lumii.

La începutul anilor '90, aproape 100.000 de oameni trăiau într-un oraș fără nume, care nu a putut fi găsit pe nicio hartă a lumii.

Oraşul 404 este situat pe câmpiile de nisip din provincia Gansu din nord-vestul Chinei, la aproximativ 100 de kilometri vest de oraşul Jiayuguan.

Numele său vine de la 404 Co Ltd., o companie ce aparţine Corporaţiei Naţionale Nucleare a Chinei. Când orașul a fost construit în 1958, el a servit doar un singur scop: pentru a găzdui o bombă nucleară.

Cei mai buni oameni de ştiinţă au fost transferaţi aici, iar ulterior, în 1964, a avut loc primul test nuclear reuşit: detonarea unei bombe în deşertul Gobi.

Oraşul are doar 4 kilometri pătraţi la suprafaţă, însă are o uriaşă reţea subterană, care ar fi folosită în eventualitatea unui război nuclear.

Localitatea are propria administraţie municipală, departament de poliţie, canal de televiziune, ba chiar şi tribunal, şi închisoare.

În prezent, 1000 de locuitori mai trăiesc în oraşul “fără nume”, majoritatea locuitorilor fiind transferaţi în Jiayuguan.

Mai multe imagini poţi vedea AICI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Oraşul fără nume care nu apare pe nicio hartă a lumii. Cei mai buni oameni de ştiinţă au fost transferaţi AICI