Antena Meniu Search
x

Ornamente bizare de Crăciun la români: ghirlande de cârnaţi, la balcoanele blocurilor

Unii îşi pun luminiţe în geam, alţii... cârnaţii proaspăt făcuţi în casă. Balcoanele bucureştenilor sunt ornate cu ghirlande de cărnuri.

Vezi și

Unii îşi pun luminiţe în geam, alţii... cârnaţii proaspăt făcuţi în casă. Balcoanele bucureştenilor sunt ornate cu ghirlande de cărnuri. Este plină Capitala de oameni gospodari care îşi prepară bucatele, ca la ţară. Însă, cum între blocuri nu există afumătoare, sârma este sfântă. Pe ea stau întinşi cârnaţii la uscat precum rufele.

Porumbei, rufe întinse pe sârmă şi... cârnaţi atârnaţi la uscat. Asta zărim la etajul 5 al unui bloc din Bucureşti. Ridicăm privirea şi, dincolo de geamurile din termopan, vedem alte şiruri. Peisajul fură ochii trecătorilor. 

Tot cartierul este plin de gospodari care ţin la rece, afară, preparatele pentru masa de Crăciun. Pe un pervaz sunt gogoşari la borcan, murături, un dovleac pentru plăcinte şi, probabil, cel mai bun vin de butoi.   

Cârnaţii sunt întinşi pe balcon sau în debaraua de pe casa scării.

Toba, lebărul şi caltaboşul se ţin în frigider. Atârnă prea greu pe sârmă şi s-ar putea rupe. O doamnă a gătit şi pentru prietenii plecaţi în străinătate, peste 15 kilograme.

De altfel, mulţi români trimit în aceste zile pachete celor dragi aflaţi printre străini. Aşa se face că, în aeroporturi, miroase numai a afumătură, de la bagake. 

Reprezentanţii aeroporturilor trimit avertismente. Dacă bagajele întârzie pe traseu, atunci există riscul ca produsele să se strice, iar, după toată truda celor de acasă, bunătăţile să ajungă la gunoi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Ornamente bizare de Crăciun la români: ghirlande de cârnaţi, la balcoanele blocurilor