Antena Meniu Search
x

(P) 4 trucuri pentru amenajarea locului de luat masa în living

Amenajarea unui living care să includă și un spațiu de servit masa se poate dovedi a fi o misiune dificilă dacă apartamentul în care locuiești este unul de mici dimensiuni. Însă este, în același timp, o modalitate excelentă de a optimiza spațiul. Pentru ca cele două zone să se îmbine în mod armonios, ai nevoie să apelezi la câteva soluții ingenioase, dar și de o bună organizare în avans, astfel încât să obții o încăpere funcțională și elegantă. Iată mai jos câteva trucuri în acest sens.

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 13:38

(P) 4 trucuri pentru amenajarea locului de luat masa în living
(P) 4 trucuri pentru amenajarea locului de luat masa în living - Freepik

Gândește minimalist

Dacă vrei să te bucuri de două camere într-una, nu ezita să faci o triere a lucrurilor. Limitează la maximum accesoriile decorative și alege cu grijă piesele de mobilier. Optează pentru un model de canapele extensibile de mici dimensiuni, pentru a nu aglomera zona dedicată livingului. Având în vedere dimensiunile limitate ale încăperii, alege unul dintre acele modele de canapele 2 locuri, pentru că una prea voluminoasă va împiedica circulația. De asemenea, alegerea măsuței de cafea este importantă într-un spațiu mic. Optează pentru o piesă joasă, eventual cu blat de sticlă, pentru că permite luminii să treacă, sau pentru un set în care măsuțele se depozitează una sub cealaltă, pentru a nu ocupa spațiul. 

Chiar dacă zona dedicată livingului este mică, evită să lipești piesele de mobilier de pereți. Creează un spațiu central prin plasarea fotoliului, a canapelei și a măsuței de cafea astfel încât să formeze un pătrat. Preferă depozitarea închisă, pentru a nu sufoca spațiul.

De cealaltă parte, zona rezervată servirii mesei trebuie să fie funcțională, fără a lăsa stilul deoparte. Preferă o masă de mici dimensiuni sau una extensibilă, dacă spațiul este restrâns, și alege scaune care nu sunt prea impunătoare.

Adaugă covoare

Folosește-te de covoare pentru a delimita cele două spații. În zona de living, sub măsuța de cafea, poți alege un covor diferit de cel pe care îl vei așeza în locul unde vei lua masa. Ai grijă, însă, ca cele două covoare să se îmbine armonios din punctul de vedere al materialelor din care sunt realizate și coloristic, pentru a nu obosi ochii. 

Nu renunța la covoare, pentru că ele aduc o notă de căldură și confort spațiului unde sunt folosite. Poți alege culori clasice, precum alb, bej, gri, sau te poți orienta spre alte nuanțe preferate, precum albastru, verde sau galben. 

Joacă-te cu sursele de lumină

Zona de servit masa trebuie să fie, în general, una luminoasă. Ia în calcul dimensiunea ferestrelor, iar, dacă acestea nu sunt de mari dimensiuni, mizează pe surse de iluminat diferite - suspendate, aplice, ghirlande luminoase -, pentru a deschide vizual camera. O lampă de tavan sau un candelabru așezat deasupra mesei, ca element central al zonei, poate fi o alegere excelentă. Pentru zona de living poți folosi diverse spoturi, lămpi și veioze, dar și oglinzi, care reflectă lumina. 

Decorează cu plante

O idee excelentă de decor este folosirea plantelor verzi. O cameră în care se găsesc plante emană instant o notă de prospețime. Alege plante care vor crește mai degrabă în înălțime decât pe orizontală, dar și din cele care se pot dezvolta bine în ghivece suspendate. 

Atunci când alegi plantele verzi, ia în calcul lumina naturală de care dispui. Unele plante de apartament pot rezista la condiții extreme - niveluri de luminozitate și umiditate scăzute sau, dimpotrivă, ridicate -, în timp ce altele au nevoie de o atmosferă blândă. De asemenea, dacă deții un animal de companie, trebuie să știi că unele plante de apartament sunt toxice dacă sunt ingerate. Cere sfatul unui specialist atunci când cumperi plantele de interior care îți vor decora casa, astfel încât să te bucuri cât mai mult timp de ele. 

În concluzie, chiar dacă spațiul de care dispui este unul de mici dimensiuni, acesta nu trebuie să fie un impediment în amenajarea a două zone distincte, precum livingul și sufrageria. Trucurile de mai sus te vor ajuta să creezi un spațiu armonios și funcțional, de care să te bucuri alături de cei dragi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » (P) 4 trucuri pentru amenajarea locului de luat masa în living