Antena Meniu Search
x

(P) Amaron Herringbone. Design și tehnologie într-un singur produs

Herringbone este un model clasic, readus în atenție în urmă cu câțiva ani, integrat acum în multe stiluri de amenajare și prezent nu doar în zona de pardoseală, dar și în zona de baie, pe pereți sau pe covoare. Până acum, acest model era rezervat exclusiv parchetului din lemn masiv, dar situația s-a schimbat. ARBITON a lansat o colecție creată dintr-un material inovativ: vinil cu conținut mineral, fiind disponibilă în cinci decoruri de lemn unice, nemuritoare.

de Redactia Observator

la 31.01.2022, 12:00

De la Imperiul Roman la curtea Reginei Victoria a Angliei

Modelul herringbone datează din timpul Imperiului Roman, numele său referindu-se la aranjamentul specific al elementelor, asemănător crengilor de conifere. Romanii și-au construit drumurile din piatră în acest fel pentru a fi mai rezistente, mai solide și mai stabile. Modelul a apărut și în secolul al XIII-lea la proiectarea Catedralei Santa Maria del Fiore din Florența, dar astăzi putem întâlni pardoseli herringbone printre altele și la Louvre la Paris. Până acum acestea erau disponibile doar în varianta din lemn, nefiind tocmai ușor de întreținut.

(P) Amaron Herringbone. Design și tehnologie într-un singur produs

Colecția Amaron Herringbone de la ARBITON este prima pardoseală herringbone din lume cu HD MINERAL CORE®. Datorită tehnologiei utilizate, plăcile sunt foarte durabile, rezistente la diverși factori – nu se deformează la variațiile de temperatură și nu se degradează la contact prelungit cu apa. Produsul poate fi utilizat în toată casa, de la intrare, în livingroom, dormitoare, holuri, bucătărie sau baie. Datorită conținutului mineral, are stabilitate dimensională de 0,05% și deși se montează în sistem flotant, nu necesită rosturi de dilatare suplimentare, având o pardoseală uniformă în toată casa, foarte asemănătoare parchetului natural.

(P) Amaron Herringbone. Design și tehnologie într-un singur produs

Pardoseala vinil clic de la Arbiton este un produs revoluționar din punct de vedere tehnologic. Având conținut mineral solid (HD Mineral Core®), asigură un transfer termic foarte bun, fiind ideală pentru sisteme de încălzire prin pardoseală. Sistemul clic 5Gi permite așezarea plăcilor în unghi de 90 de grade pentru a crea renumitul model englezesc fără a fi nevoie de lipire, fiind un mare avantaj la proiectarea pardoselilor. Alegând Amaron Herringbone, puteți folosi modelul clasic englezesc elegant, autentic, tradițional, fără rașchetare sau grija de deteriorare în timp. La prima vedere nu se poate deosebi de lemnul natural, dar ca și ușurință în întreținere și utilizare seamănă cu pardoselile ceramice. Stabilitatea dimensională permite montarea până la 200 m2 fără a utiliza profile de dilatare sau praguri la ușile dintre camere.

(P) Amaron Herringbone. Design și tehnologie într-un singur produs

Decorurile disponibile la Amaron Herringbone sunt realizate cu finisaj mat, delicat, dar în același timp realist, făcând ca sintagma “dragoste la prima vedere” sa devină reală. Cele cinci nuanțe de stejar concepute în studioul A.Design te vor purta cu mintea în diferite colțuri ale lumii pentru a găsi inspirația, pentru a crea interioare în diverse stiluri. Poți avea o abordare cuminte, printr-o îmbinare armonioasă, sau una îndrazneață, în funcție de personalitate. Deși clasic prin definiție, herringbone nu limitează opțiunile de stil, creând un fundal perfect pe care se poate eperimenta orice dând frâu liber imaginației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » (P) Amaron Herringbone. Design și tehnologie într-un singur produs