Antena Meniu Search
x

(P) Care sunt caracteristicile principale ale unui implant dentar zigomatic?

de Redactia Observator

la 15.07.2021, 15:20

În cazul pacienţilor cu resorbţie severă la nivelul maxilarului, grefarea osoasă implică intervenţii repetate şi perioade lungi de tratament şi recuperare. Din fericire, pentru aceştia există o alternativă!

Este vorba despre procedura de implant dentar zigomatic, care constă în inserarea implantului deasupra osului maxilar și ancorarea în oasele pomeților - oasele zigomatice - de unde și numele implanturilor.  Acest tip de implant asigură o bază solidă şi permite fixarea imediată a punţilor dentare.

În ce constă tratamentul?

Procedura cu implant dentar zigomatic este folosită de la sfârşitul anilor 1980 şi a înregistrat numeroase succese în rândul pacienţilor care, în urma unor afecţiuni sau din cauza înaintării în vârstă, au suferit pierderi osoase mari la nivelul maxilarului superior, fie în partea sa posterioară.

Cunoscută sub denumirea de Zygoma, procedura elimină necesitatea adiţiei osului maxilarului superior şi se bazează pe implant dentar ancorat prin sinusuri în partea inferioară a pomeţilor, adică în osul zigomatic. Implanturile zigomatice sunt inserate în secţiunea din spatele gurii şi se pot combina cu cele obişnuite în partea frontală a maxilarului. În funcţie de caz şi de necesităţile pacientului, tratamentul poate implica plasarea a două sau a patru implanturi, câte unul sau câte două de fiecare parte şi pot susţine punţile dentare complete sau parţiale.

Este o procedură sigură, care se efectuează sub anestezie de către chirurgi specialişti şi oferă pacientului reabilitarea completă a danturii într-o singură zi.

Asigură stabilitate primară crescută

Conceput pentru a oferi o bază pentru procedurile de restaurare în cazurile cu absorbţie osoasă gravă a maxilarului, implantul dentar zigomatic permite montarea protezei provizorii fixe imediat după operaţie. Astfel, pacientul va avea dinţi stabili şi perfect funcţionali într-o singură zi şi este evitată perioada de aşteptare medie de nouă luni şi intervenţiile chirurgicale care implicaă grefarea osoasă.

Este o procedură cu numeroase beneficii pentru pacient

Întrucât proteza este susţinută de implanturi dentare şi nu de ţesutul moale, pacientul se va simţi mult mai confortabil după această procedură. Noii dinţi sunt ficşi şi stabili, arată, se simt şi funcţionează aproape identic cu cei naturali şi permit pacienţilor să revină într-o singură zi la o viaţă normală. Ei vor putea vorbi, mânca şi zâmbi fără grijă şi îşi vor redobândi stima de sine şi calitatea vieţii. De asemenea, intervenţia este mai puţin invazivă decât cea de grefare osoasă şi implică mai puţine vizite clinice.

Asigură flexibilitate chirurgicală

Aceste implanturi dentare sunt concepute pentru ancorarea în osul zigomatic şi asigură o soluţie eficientă pentru tratarea resorbţiei osului maxilarului. Au un corp cu filet care interacţionează cu ţesuturile moi şi, în funcţie de caz şi de starea pacientului, pot fi poziţionate în afara sinusului maxilar sau, dacă există suport osos, în zona extramaxilară.

Medicii apreciază acest tip de implant dentar pentru că oferă o stabilitate primară crescută şi facilitează încărcarea imediată. De asemenea, partea nefiletată a corpului implantului interacţionează foarte bine cu gingia, iar forma asigură o flexibilitate mai mare pentru lucrarea protetică.

Procedura cu implant dentar zigomatic a devenit soluţia ideală pentru cazurile cu  resorbție osoase severă a maxilarului şi elimină necesitatea adiţiei de os. Astfel, este redusă perioada de tratament şi se înregistrează beneficii postoperatorii semnificative pentru pacienţi, atât din punct de vedere funcţional, cât şi estetic.

Profită şi tu de această procedură de tratament şi redobândeşte-ţi zâmbetul şi calitatea vieţii într-o singură zi!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » (P) Care sunt caracteristicile principale ale unui implant dentar zigomatic?