Antena Meniu Search
x

(P) Care sunt cele mai populare operații estetice la bărbați?

Despre chirurgia plastică știm prea bine că este adesea percepută ca fiind o arie cu servicii adresate aproape în exclusivitate femeilor. Însă, în ultimii ani, se înregistrează o creștere semnificativă a numărului de bărbați ce apelează la diferite operații estetice pentru a-și îmbunătăți fizicul și pentru a se menține tineri.

de Redactia Observator

la 11.11.2022, 12:16

(P) Care sunt cele mai populare operații estetice la bărbați?
(P) Care sunt cele mai populare operații estetice la bărbați?

Bărbați de toate vârstele încep să acorde o atenție tot mai mare asupra aspectului fizic și devin din ce în ce mai preocupați de îngrijirea lor personală, modă și metode prin care pot arăta mai bine și își pot păstra vitalitatea și tinerețea. Astfel, tocmai pentru a atenua sau corecta efectele îmbătrânirii, bărbații ajung tot mai des să apeleze la medicul estetician și mai exact, la diferite proceduri precum cele de rejuvenare facială sau chirurgie estetică corporală. Dar, nu excludem nici realizarea intervențiilor cu scopul de a rezolva anumite probleme funcționale.

Care sunt cele mai căutate intervenții estetice în ceea ce îi privește pe bărbați?

Rinoplastia – cu siguranță una din cele mai frecvente operații chirurgicale la care apelează bărbații tineri. Această intervenție presupune modificarea formei și mărimii nasului, mai concret, îmbunătățirea aspectului estetic al piramidei nazale prin corectarea deformărilor inestetice, iar având în vedere faptul că criteriile estetice ale nasului unui bărbat sunt diferite față de cele în cazul femeilor, rinoplastia poate aduce un plus de masculinitate.

Lifting facial - Procedurile de lifting facial create pentru bărbaţi pot corecta într-un mod eficient următoarele probleme estetice cauzate de factori precum îmbătrânirea, scăderea în greutate, stresul, expunerea la soare: ridurile periorale, ridurile nazolabiale, redefinirea linei maxilarului, riduri adânci la nivelul pomeţilor şi piele laxă în apropierea oaselor malare, corecţia pielii lăsate şi a ţesutului adipos submentonier şi de pe gât.

Mărirea organului penian - Procedura de alungire a organului genital masculin prin abordul dorsal presupune avansarea corpilor cavernoşi prin dezinserţia ligamentelor fundiform şi suspensor. Această tehnică este recomandată în momentul în care pacienţii prezintă o micropenie (organ genital mic congenital), adică atunci când lungimea în erecţie este sub 10 cm.

Îngroșarea organului penian - prin injectare de grăsime proprie este o procedură care face parte din conceptul de medicină regenerativă, care se bazează pe principiul că putem îmbunătăţi volumul sau calitatea texturii pielii prin a ne folosi de grăsimea proprie. Această procedură necesită tehnici precise, atât prin recoltarea grăsimii prin liposucţie, procesarea ei prin metode specifice, cât şi printr-una de injectare a acesteia la nivelul organului penian pentru a nu produce complicaţii estetice nemulţumitoare. Ea este o procedură pur estetică. Astfel, orice calitate a erecţiei şi perioada până la atingerea orgasmului nu vor fi nici îmbunătăţite, dar nici abolite.

Circumcizia - Efectuată de peste 10.000 de ani, circumcizia este cea mai veche procedură chirurgicală. Circumcizia semnifică înlăturarea chirurgicală a excesului prepuţului care acoperă glandul. În timpul circumciziei, prepuţul este separat de capul organului penian, iar excesul de piele este îndepărtat prin excizie. Circumcizia, îndepărtarea pielii ce acoperă glandul penian, poate fi parţială sau totală. Procedura poate include şi excizia frenului- frenuloplastie (aţa penisului) sau aceasta poate fi realizată ca procedură individuală. Rezultatul va însemna descoperirea completă a glandului penian.

Fie că vorbim despre tehnicile și tehnologia ce sunt în continuă dezvoltare sau fie că vorbim de presiunea socială, profesională crescută cert e că tot mai mulți bărbați pășesc în clinici pentru a apela ori la estetica facială ori la corectarea și remodelarea corpului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Inedit » (P) Care sunt cele mai populare operații estetice la bărbați?