Antena Meniu Search
x

(P) Cărucioare copii: cum să alegi modelul potrivit pentru copilul tău

Un cărucior pentru copii este unul dintre cele mai importante obiecte din trusoul unui bebeluș. La urma urmei, este o comoditate pentru părinți și copii atunci când trebuie să se deplaseze sau să iasă la plimbare. Există o mulțime de modele, mai scumpe și mai puțin scumpe, mai simple și mai complexe, și poate fi dificil să alegi din toate aceste cărucioare copii.

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 18:13

(P) Cărucioare copii: cum să alegi modelul potrivit pentru copilul tău

Tipuri de cărucioare copii

Cărucioarele pentru copii au caracteristici și funcționalități diferite, iar acest lucru este valabil și pentru fiecare dintre tipurile de cărucioare copii de pe piață. Este important să cântăriți avantajele și dezavantajele relevante precum, de exemplu, confortul și caracterul practic al fiecăruia dintre ele: pentru turism, dublu (pentru gemeni) sau de teren (off road).

Cărucior pentru plimbare: este considerat unul dintre cele mai ușoare modele de pe piață și unul dintre cele mai ieftine opțiuni. Pe de altă parte, acest tip de cărucior este adesea și mai puțin durabil. Problema aici este să luăm în considerare caracterul practic al acestuia, în principal pentru că acesta este un model pliabil și portabil. Este foarte potrivit pentru a fi luat în excursii, atât cu mașina, cât și cu avionul. De menționat că acesta nu este cel mai confortabil model pentru bebeluș, nefiind recomandat pentru plimbări lungi.

Cărucior dublu: căruciorul dublu poate fi o opțiune pentru părinții de gemeni sau copii de vârstă apropiată. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui model de cărucior este faptul că poți ieși împreună cu cei doi copii. Asamblarea acestui tip de cărucior permite așadar o mai mare versatilitate și practic. La fel ca la modelul anterior, căruciorul dublu se poate găsi cu scaun reversibil, ce permite folosirea acestuia încă din primele zile de viață.

Cărucior de teren (off road): acest tip de cărucior are 3 roți și de obicei are un scaun reversibil, ceea ce înseamnă că copilul poate sta cu fața în față. Modelul off road permite o mai mare stabilitate, însă este necesar să se acorde atenție sistemului de amortizare pentru a evita orice tip de problemă.

Un alt punct fundamental pentru alegerea caruciorului ideal pentru bebeluși este certificarea indicației de greutate și vârstă. În general, aceste informații sunt furnizate de producători și, în caz de dubiu, este esențial să contactați magazinul sau firma pentru a confirma că modelul este potrivit pentru copil.

Este comun ca părinții să prefere să investească în carucioare copii mai robuste, deoarece acest lucru poate reprezenta un timp de utilizare mai lung. Cele mai comune modele de pe piață sunt de obicei cele pentru copii cu greutatea de până la 15 kg, adică cu vârstă maximă de 3 ani, aproximativ.

Numărul de roți

Unul dintre cele mai importante elemente pentru ca alegerea căruciorului pentru bebeluși să fie asertivă este numărul de roți. În prezent, există modele cu 3 roți, 4 roți și chiar 6 roți. Fiecare dintre ele necesită atenție, deoarece poate însemna profilul de utilizare, siguranță și funcționalitate pentru rutina de îngrijire a copilului.

Tipuri de spătar și șezut

O altă mare diferență atunci când cumpărați un cărucior este dacă are spătar înclinabil, scaun reversibil sau ambele. Aceasta poate chiar determina dacă modelul ales poate fi folosit în primele luni de viață ale copilului. În plus, aceste funcții par să asigure bebelușului mai mult confort și, căruciorului, versatilitate.

Centura de siguranță

Când scoateți copilul la plimbare, centura de siguranță pentru cărucior este un articol extrem de important. Până la urmă, el este cel care îl va proteja pe cel mic de potențiale accidente sau căderi. Astăzi, există două tipuri de centuri de siguranță: în 3 puncte sau în 5 puncte. Căruciorul pentru bebeluși cu centură de siguranță în 3 puncte este considerat sigur și menține copilul confortabil. În general, un cărucior cu centură de siguranță în 5 puncte este cea mai bună opțiune. Asta pentru că ține copilul fix la înălțimea umerilor, șoldurilor și, de asemenea, între picioare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » (P) Cărucioare copii: cum să alegi modelul potrivit pentru copilul tău