Antena Meniu Search
x

(P) Cum te ajută casele Smart să fii tot timpul în siguranţă

Un smart home este mult mai sigur decât o casă normală. Îţi explicăm în cele ce urmează de ce casele inteligente sunt mai sigure şi mai uşor de utilizat decât casele clasice.

de Redactia Observator

la 23.12.2022, 16:59

O casă inteligentă are un sistem de supraveghere bun

Un alt mod în care sunt descurajaţi hoţii sunt camerele video în afara casei. Camerele sunt destul de vizibile şi pot fi puse panouri în curte care anunţa vizitatorii că locuinţa este monitorizată 24/7. Poţi folosi ZoneMinder pentru a înregistra 24/7 şi poţi păstra înregistrările pentru câteva săptămâni pe NAS. Deşi acesta este în primul rând un factor de descurajare, poliţia poate folosi aceste imagini atunci când este nevoie. Poţi utiliza camere de supraveghere de bună calitate pentru a te asigura că vezi tot. Sistemul tău este mult mai uşor de utilizat şi mult mai simplu, dacă este inclus într-o casă inteligentă şi tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai cumpărat camere de bună calitate care să te ajute să vezi corect imaginile. Nu uita că aceste camere smart vor filma mult mai uşor imaginile şi îţi vor oferi probe atunci când este necesar.

Senzori pentru cutia poştală

Este chiar neplăcut să ţi se fure corespondenţa. Crede-ne, ştim. Poate duce la furt de identitate, cadouri pierdute sau chiar carduri sau scrisori importante pe care alţii ţi le trimit şi pe care nu le vezi niciodată. Poţi instala un senzor de cutie poştală, aşa că ştii cel puţin când ţi-au fost livrate plicurile şi mergi să le iei prompt. Senzorul declanşează o automatizare care îţi trimite o notificare, anunţa că mesajul a sosit pe un difuzor inteligent şi aprinde unul dintre becurile inteligente din casa într-o anumită culoare. Ştii astfel când a sosit corespondenţa!

Protecţie pentru şemineu

Poţi să îţi automatizezi acum şemineul cu gaz. Caracteristică principală de securitate a acestei instalări şi automatizări este că şemineul se va opri automat dacă temperatura din camera devine prea caldă sau şemineul a fost lăsat aprins prea mult timp.

Notificări de siguranţă şi securitate

Pe lângă sistemul de alarmă şi butoanele de panică, casă inteligentă produce şi alte notificări legate de siguranţă şi securitate. Poţi primi notificări când:

  • Uşa garajului este lăsată deschisă prea mult timp sau se deschide când nu este nimeni acasă
  • uşa este lăsată deschisă prea mult timp
  • Alarma este dezarmata şi nimeni nu este acasă
  • Unul dintre senzorii de inundaţie se stinge

Securitatea reţelei de acasă

Ai fi neglijent dacă nu ai menţiona securitatea reţelei de acasă. Casă inteligentă foloseşte înregistrarea centralizată pentru a anunţa când dispozitivele noi se conectează. Asta pentru a putea monitoriza dacă cineva a pătruns în reţeaua neautorizat. De asemenea, foloseşte segmentarea reţelei pentru a proteja şi mai mult reţeaua de acasă de oamenii răi.

Casele inteligente sunt bine cunoscute pentru comoditatea pe care o oferă şi cât de distractivă este. Cu toate acestea, aşa cum am scris în acest articol, acestea pot contribui la siguranţă şi securitatea unei case.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » (P) Cum te ajută casele Smart să fii tot timpul în siguranţă