Antena Meniu Search
x

(P) Iată cum alegeți temperatura optimă în interiorul unui dulap frigorific, în funcție de produse!

Iscusința unui maestru bucătar poate fi de mare folos pentru pregătirea unor rețete de succes, însă nici chiar cel mai bun chef nu va obține rezultatele dorite dacă ingredientele nu sunt păstrate în mod corespunzător.

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 13:03

Un dulap frigorific este un echipament HoReCa fundamental în fiecare restaurant, cantină, patiserie sau în orice alt tip de unitate de alimentație publică. Cu ajutorul său, alimentele sunt păstrate în cele mai bune condiții timp îndelungat, fără a se ajunge vreodată la alterarea lor și la necesitatea de a le arunca înaintea expirării termenului de valabilitate.

Dimpotrivă, atunci când sunt păstrate corespunzător, alimentele arată impecabil, își păstrează mirosul și, mai ales, gustul care îi cucerește pe clienți și îi face să revină într-un restaurant sau să îl recomande prietenilor și cunoscuților.

Temperaturile pe care le generează un dulap frigorific

Frigiderele profesionale se împart în două mari categorii, în funcție de temperatura de lucru și de procesul pe care îl generează valorile acesteia: de refrigerare, respectiv de congelare.

Refrigerarea este un proces care se produce la temperaturi cuprinse, de regulă, între minus 2 și plus 10 grade Celsius. La astfel de valori, sunt considerabil încetinite procesele enzimatice și dezvoltarea microorganismelor, rezultatul fiind o bună păstrare a unor alimente precum laptele și produsele lactate. De asemenea, într-un dulap frigorific care generează temperaturi de refrigerare pot fi păstrate conserve de carne, unele produse de patiserie, dar și supe sau sosuri proaspăt gătite.

Congelarea este un alt proces chimic, care constă în crearea unui mediu în care apa din alimente cristalizează și devine solidă. În acest fel, transformările nedorite provocate de enzime și de microbi sunt stopate cu desăvârșire, ceea ce permite păstrarea alimentelor pe termen lung. Pentru a genera procesul de congelare, este nevoie de frigidere profesionale cu temperatura de lucru cuprinsă, în general, între minus 10 și minus 30 de grade Celsius. Într-un astfel de mediu sunt păstrate carnea, semipreparatele sau pachetele de legume și fructe.

Modele recomandate de dulap frigorific

Unul dintre produsele care se bucură de o apreciere deosebită din partea utilizatorilor este un dulap frigorific care generează temperaturi de congelare, cu o ușă și capacitatea de 600 de litri. Produs de renumita companie germană Virtus Group GmbH, se remarcă prin calitatea interiorului și exteriorului realizate din inox și prin colțurile rotunjite. Beneficiază de control electronic și de picioare reglabile, care asigură posibilitatea de curățare a spațiului de dedesubt. Generează temperaturi de lucru cuprinse între minus 18 și minus 22 de grade Celsius. Are greutatea netă de 110 kilograme și următoarele dimensiuni: lățimea de 710 milimetri, adâncimea de 700 de milimetri și înălțimea de 2 080 de milimetri.

Printre cele mai performante echipamente care generează temperaturi de refrigerare se remarcă un frigider profesional cu două uși și cu capacitatea de 1 400 de litri. Asigură răcire ventilată și are temperatura de lucru cuprinsă între minus 2 și plus 8 grade Celsius. Greutatea netă este de 238 de kilograme, lățimea de 1 400 de milimetri, adâncimea de 810 milimetri și înălțimea de 2 050 de milimetri.

În magazinul online Fresco.ro găsiți zeci de modele de dulap frigorific cu temperaturi de refrigerare sau de congelare. Alegeți echipamentul potrivit pentru unitatea de alimentație pe care o dețineți sau o administrați și veți fi unanim apreciat pentru mâncarea servită clienților!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Inedit » (P) Iată cum alegeți temperatura optimă în interiorul unui dulap frigorific, în funcție de produse!