Antena Meniu Search
x

Un tânăr oferă plimbări cu gondola în Portul Tomis, din Constanța (Video)

Visul veneţian a ajuns şi la malul Mării Negre. Îndrăgostiţii, şi nu numai, se pot plimba acum cu o gondolă tipic veneţiană chiar în Portul Tomis. Ambarcaţiunea a fost adusă de un constănţean chiar de pe vestitele canale ale Veneţiei şi, de câţiva ani, e un punct de atracţie pentru turişti.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.08.2020, 23:45

Vezi și
  • Costul unei plimbări cu gondola este de 25 de lei.

Pare Veneţia, dar este portul Tomis din Constanţa. Printre zecile de iahturi şi veliere, îşi face apariţia cea mai boemă barcă din lume. O gondolă autentică, singura din România. 

Cei care şi-au dorit să ajungă în Veneţia anul acesta, dar nu au putut să o facă, se pot bucura însă de o plimbare cu gondola chiar de aici din portul turistic Tomis, iar muzica ne ajută să intrăm în atmosferă.

George Scarlet a văzut în această afacere un potenţial uriaş. Pentru că o gondolă poate ajunge să coste şi 40.000 de euro, a aşteptat ca un gondolier din Veneţia să-şi scoată barca la vânzare. La mâna a doua, a plătit doar 9.000 de euro. 

A investit însă şi în pregătire, pentru că nu oricine poate să facă gondola să plutească lin pe luciul apei. 

George Scarlet, gondolier: Am fost în Veneția și am făcut niște cursuri tocmai pentru a reuși să o manevrez, pentru că e o tehnică anume. Gondolierul devine aceeași persoană cu gondola. Dacă nu știi cum să ții vâsla și pe care parte să o folosești, te învârți cu ea într-un cerc.

Totul a durat câteva luni bune, dar George a reuşit în cele din urmă să înregistreze gondola. Iar de trei ani o foloseşte cu succes. 

George Scarlet, gondolier: Vorbim de opt tipuri de lemn, 180 de piese, datează de la 1600 ca și tradiție. E un singur atelier în lume care le fabrică. 

O plimbare cu gondola costă 25 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Un tânăr oferă plimbări cu gondola în Portul Tomis, din Constanța (Video)