Antena Meniu Search
x

Premiu loto uriaş, de 1,3 miliarde de dolari. Norocosul câştigător a nimerit toate numerele la tragerea Mega Millions din SUA

Un american din Illinois s-a îmbogăţit cu aproape 1,3 miliarde de dolari, după ce a nimerit toate numerele de la loteria Mega Millions. Anonimul a ajuns, astfel, fericitul câştigător al celui de-al doilea premiu din istoria Statelor Unite. Suma câştigătoare a depăşit un miliard de dolari în această săptămână, pentru a treia oară în 20 de ani. După 29 de extrageri nereuşite, premiul a crescut până în punctul în care tabelele din ţară nu au mai putut afişa suma finală.

de Redactia Observator

la 30.07.2022, 21:57

Premiu loto uriaş, câştigat în SUA
Premiu loto uriaş, câştigat în SUA - Profimedia

Un bilet câştigător a obţinut unul dintre cele mai mari premii din istoria loteriei americane, de peste 1,33 de miliarde de dolari, anunţă sâmbătă organizatorii, relatează AFP. ”Jucători Mega Millions, verificaţi-vă biletele! Avem un câştigător (...) în Illinois. Aşteptaţi mai multe detalii”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter loteria acestui stat din zona central-estică. ”Abia aşteptăm să aflăm cine a câştigat şi sperăm să felicităm câştigătorul în curând”, anunţă într-un comunicat un reprezentant al Mega Millions, Pat McDonald.

Premiu loto de 1,3 miliarde de dolari, câştigat în SUA

Potul cel mare a fost estimat mai întîi la 1,28 miliarde de dolari, însă ”valoarea finală a fost mai mare decât estimările”, în baza vânzărilor reale, precizează Mega Millions. Suma de 1,337 miliarde de dolari de vineri reprezintă suma pe care câştigătorul o va obţine în cazul în care acceptă o plată eşalonată pe o perioadă de 30 de ani. În cazul în care doreşte să-şi primească premiul într-o singură tranşă, el va primi ”doar” 780 de milioane de dolari, din care o parte va fi prelvată apoi ca impozite, potrivit unei estimări a Mega Millions.

Jackpotul acestei loterii a continuat să crească de peste trei luni, la fel ca visele de a se îmbogăţi ale jucătorilor, din cauză că nimeni nu a reuşit să ghicească cele şase numere câştigătoare în cele aproximativ 30 de trageri anterioare. Şansele de a câştiga această sumă erau doar de una la aproape 303 milioane, relatează news.ro.

Cel mai mare câştig obţinut vreodată este de 1,586 miliarde de dolari. Suma a fost câştigată în ianuarie 2016 la o altă mare loterie americană, Powerball, însă jackpotul a fost împărţit de trei câştigători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Premiu loto uriaş, de 1,3 miliarde de dolari. Norocosul câştigător a nimerit toate numerele la tragerea Mega Millions din SUA