Antena Meniu Search
x

Video "Are o prezență absolut magnetică". O fostă chimistă a pășit pentru prima dată pe un podium de modă la 75 de ani

Un fost chimist ieşit la pensie... a păşit, pentru prima oară, pe catwalk, la... 75 de ani. Distinsa doamnă şi-a făcut debutul în modelling pe scena unui mare festival de modă, la Iaşi. Ioana Constantinescu este bonă în prezent şi a fost activă toată viaţa. E dovada vie că vârsta e doar un număr şi că niciodată nu e prea târziu să îţi împlineşti un vis.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 01.06.2022, 21:11

Vezi și

"Mă numesc Ioana Constantinescu și sunt om absolut obișnuit". Îmbrăcată complet în alb, Ioana a atras toate privirile la festivalul de modă Romanian Fashion Week, atunci când a deschis prezentarea de modă a unui designer. Încrezătoare şi elegantă, nici n-ai zice că nu a mai avut nicio legătură cu modelingul până acum.

Ioana Constantinescu, model: "Cred că e din naștere, din intuiție. Cele mai importante într-o ținută sunt pantofii și apoi parfumul".

Povesteşte că s-a visat mereu pe scenă ca balerină, dar abia la 75 de ani şi-a împlinit visul de a fi în lumina reflectoarelor. Succesul a luat-o însă pe nepregătite. Ioana Constantinescu povestește cum a ajuns să fie model: "Prin prietena mea care m-a chemat la fabrică. A zis: n-ai vrea să cobori în fabrică, puțin, să-ți fac cunoștință cu un designer foarte talentat, că el se adresează acestui sector de vârstă 40-60, a zis ea. Dumnealui, când m-a văzut, a zis, 70, eu: 75. Mi-a spus: străluciți!".

Lucian Broscățean, designer: "Mi s-a spus, mi s-a povestit despre ea și despre faptul că are un mers extrem de elegant și că transmite o anumită emoție, dar și că are un tip de mister în jurul personalității ei. Are o prezență absolut magnetică".

Pe acelaşi subiect

Ioana Constantinescu:"Am făcut repetiție dimineață, eram destul de degajată, iar spre după amiază s-au strâns emoțiile și adrenalina m-a ajutat să merg. M-a aplaudat lumea, nu mă așteptam, de obicei nu sunt aplaudate modelele".

Anca Iancu, prietena Ioanei Constantinescu: "Celelalte modele erau foarte încântate și o copleșeau cu laude și admirație. Prietenele ei din tinerețe spuneau că Ioana avea cel mai frumos mers din Iași". Rafinamentul nativ şi spiritul tânăr au fost menţinute printr-un stil de viaţă activ. Chimist de meserie, actualul model a lucrat și la tipografie, iar acum este bona unui băiețel.

Ioana Constantinescu: "Eu aş fi vrut să fiu celebră şi multimiliardară, dar măcar vedetă tot am devenit".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » "Are o prezență absolut magnetică". O fostă chimistă a pășit pentru prima dată pe un podium de modă la 75 de ani