Reţetă de TOAMNĂ, fără coacere. Prăjitura BUNICII, un deliciu de octombrie
Prăjiturile fără coacere sunt extrem de uşor de preparat, dar este foarte important să ştii anumite secrete. Desertul de mai jos este unul perfect pentru o zi de toamnă
Prăjiturile fără coacere sunt extrem de uşor de preparat, dar este foarte important să ştii anumite secrete. Desertul de mai jos este unul perfect pentru o zi de toamnă
Ingrediente:
Pentru crustă:
450 gr biscuiţi graham
cca 110 gr unt sărat şi topit
cca 75 gr zahăr brun
1/2 linguriţă scorţişoară
Pentru umplutură:
230 gr piure de dovleac
100 gr zahăr brun
1/2 linguriţă sare de mare ori sare kosher
2 linguriţe condimente pentru plăcintă de dovleac
Mod de preparare:
Crusta:
1. Mixează biscuiţii cu untul, zahărul brun şi scorţişoară. Omogenizează.
2. Pune compoziţia într-o tavă şi întinde-o uniform.
Umplutură:
3. Pune toate ingredientele într-un robot şi mixează-le până obţii o compoziţie omogenă.
Asamblare:
4. Pune umplutură peste crusta şi bagă tava în frigider pentru aproximativ 2 ore.
Decorează prăjitura bunicii cu 2-3 linguri de îngheţată de vanilie, zahăr pudră sau cu caramel.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰