Antena Meniu Search
x

Reţete SPECIALE pentru Crăciun şi Revelion pe care le poţi face cu BANI PUŢINI

Orice gospodină trebuie să ştie să diversifice meniul de Sărbători, motiv pentru care ne-am gândit să vă oferim câteva idei de reţete la îndemâna oricui

Orice gospodină trebuie să ştie să diversifice meniul de Sărbători, motiv pentru care ne-am gândit să vă oferim câteva idei de reţete la îndemâna oricui

1. Aperitiv cu brânză

Unge câteva felii de pâine cu unt sau crema de brânză, decupează steluţe şi brăduţi cu ajutorul câtorva forme, apoi taie fâşii un castravete şi decorează feliile de pâine. Dacă doreşti, poţi garnisi şi cu câte o frunză de pătrunjel.

2. Rondele umplute

Curăţă câţiva castraveţi, taie-i în rondele mai groase şi scobeşte-i. Pune rondelele pe o farfurie, umple-le cu cremă de brânză, iar peste ele aşează bucăţele de roşii cherry. La fel de bine poţi pune crema în pahare, iar pentru culoare înfige fâşii de ardei gras.

CITEŞTE ŞI Nu există Crăciun fără COZONAC! Află SECRETUL gustului! Vei rămâne în amintirea invitaților o GOSPODINĂ DE INVIDIAT!

3. Lumânărele de Crăciun

Pregăteşte salata boeuf că de obicei. Cumpără câţiva ardei graşi, taie-le codiţa sub formă de capac şi vârfurile, curăţă-i de seminţe, apoi pune-i în picioare pe un platou. Umple-i cu salata boeuf şi decorează-i cu ardei gras de altă culoare.

4. Prăjitura cu portocale, scorţişoară şi ghimbir

Ingrediente

225g crema de brânză moale, 110g unt la temperatura camerei, 180ml apa caldă, 2 linguri coaja portocală, 85g miere, 260g melasa, 2 ouă, 140g zahăr, 180ml ulei, 1/2 linguriţa sare, 2 linguriţe bicarbonat de sodiu , 1/4 linguriţa cuişoare măcinate, 1 linguriţa scorţişoară , 2 linguriţe ghimbir pudră, 220g faina , 260g zahăr pudră cernut

Metoda de preparare

Încinge cuptorul al 180C, unge o tavă pătrată (20x20cm) şi tapeteaza-o cu hârtie de copt. ( Se poate folosi şi o tavă rotundă de 23-24cm)

Amestecă faină cu mirodeniile, bicarbonatul şi sărea. Bate cu mixerul ouăle cu uleiul şi zahărul. Adaugă melasa, mierea şi coajă de portocale, apoi incorporează ingredientele uscate. Ultima adăugata este apa caldă.

Toarnă aluatul în tavă pregătită şi coace prăjitura 35-45 minute, până când trece de testul scobitorii.

Între timp, mixează într-un bol crema de brânză cu untul moale şi zahărul pudră. Poţi adăuga şi 2 linguriţe extract de vanilie sau seminţele de la jumătate de păstaie de vanilie.

Când prăjitura s-a copt lăsa-o să se răcească în tavă timp de 20 de minute, apoi complet, aşezată pe un grătar.

Întinde crema de brânză pe suprafaţa ei şi decorează cu seminţe de rodie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Reţete SPECIALE pentru Crăciun şi Revelion pe care le poţi face cu BANI PUŢINI