Antena Meniu Search
x

Video Rezoluţii pentru 2024: ce îşi doresc românii să le aducă noul an. ​Experţii în dezvoltare personală le vin în ajutor

Planuri mari, ambiţii mici. Mulţi dintre cei care au proiecte ambiţioase pentru dezvoltare personală spun: încep de luni, sau de luna viitoare, ori, şi mai bine, de la 1 ianuarie. Ei, bine, astăzi le avem pe toate. Este luni, început de lună şi de an. Chiar nu mai avem scuze. Să trecem la îndeplinirea rezoluţiilor.

Andra Costea
de Andra Costea

la 01.01.2024, 20:03

Vezi și

"Să fiu mai sănătos, Să nu mai beau, să nu mai fumez", îşi doreşte un bărbat."Ca de obicei... să slabesc!  să beau mai puţin", ar vrea un altul. Dacă occidentalii îşi propun, în general, să scape de obiceiurile nesăntoase, românii îşi doresc să nu aibă nevoie de medic şi să fie liniştiţi sufleteşte.

Rezoluţii pentru anul 2024

"Planurile mele sunt mai scurte în general, îmi doresc să fiu bine cu mine şi dacă sunt bine cu mine orice e posibil", crede o femeie. "Sănătate, altceva nu", zice un bărbat.

Mare parte din rezoluţiile din 2023 se găsesc şi pe lista lui 2024. Semn că cei care şi le-au pus şi-au setat obiective prea înalte ori nu au fost suficient de hotărâţi.

Pe acelaşi subiect

"Conform studiilor, 25% dintre rezoluții sunt abandonate chiar în primele săptămâni ale lunii ianuarie, iar procentul crește până la 43% în luna februarie. Rata de succes a planurilor de noul an se situează între 9% și 12%", transmite Andra Costea, reporter Observaor.

Majoritatea planurilor de la începutul anului sunt abandonate repede, dar există metode ca să nu cădem în capcana comodităţii. 

"Dorinţa nu este suficientă. Oamenii au nevoie să îşi pună nişte repere. Trebuie să ne cunoaştem, să ne punem întrebarea cine sunt eu în acest obiectiv şi la ce îmi foloseşte. Ca să poţi să duci la bun sfârşit un obiectiv tu trebuie să îl rupi în nişte obiective mai micuţe", explică Adriana Stanciu, psiholog & life coach.

Experţii în dezvoltare personală spun că ne putem motiva să ne îndeplinim rezoluţiile dacă verificăm ce obiective am realizat în ultimii ani şi ne bucurăm de ele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Rezoluţii pentru 2024: ce îşi doresc românii să le aducă noul an. ​Experţii în dezvoltare personală le vin în ajutor