Antena Meniu Search
x

Video Remediul băbesc pentru mahmureală care nu dă greș. E rețetă clasică în Bucovina

După o noapte de pomină, în care s-au distrat cât pentru un an, turiştii au folosit diferite reţete pentru a scăpa de mahmureală. De la băuturi fine, s-a virat brusc la zeamă de varză şi murături, de la dans dezlănţuit s-a trecut la plimbări uşoare şi relaxare în ciubăr. Medicii recomandă hidratarea şi alimente uşoare după ce am consumat alcool peste măsură. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 01.01.2024, 20:01

Vezi și

Voia bună n-a dispărut o dată cu durerile de cap. Turiştii din Bucovina au mers pe mâna remediilor băbeşti pentru a scăpa de mahmureală: "Poftiţi la o zeamă de varză".

  • Clara Mihociu, reporter Observator: Mâncarea greoaie din noaptea de Revelion - friptura, sarmalele - sunt înlocuite în prima zi din an cu ciorbele. Cu cât mai acre cu atât mai bune. Însă aici, în zona Bucovinei secretul este altul - zeama de merişoare, acră şi ea. Oriunde însă ne-am afla în ţară cu siguranţă ştim că după ce am băut prea mult vin de Revelion, în prima zi din an consumăm zeamă de varză. 

Metoda "cui pe sui se scoate“ nu este recomandată de medici, în caz de mahmureală

Hidratarea este cheia pentru a ne pune mai repede pe picioare. Fructele ajut şi ele. Iar un duş cu apă rece ne poate înviora: "Dacă abia ne-am trezit şi trebuie să ne dregem, nu poţi cu altceva decât cu un pic de apă plată cu lămâie. Bine, vodca e dedesubt".

La Constanţa, turiştii au ales plimbarea şi băile de soare pentru a se pune pe picioare. Faleza a fost plină, iar cei care s-au mai simţit în stare de alte senzaţii tari, au intrat în apa mării care a atins 8 grade Celsius. 

S-a petrecut din greu şi în Maramureş, astfel că pentru mulţi turişti n-au fost de ajuns nici murăturile, nici plimbările. După petrecere, sunt recomandate alimente uşoare, cum ar fi bananele, nucile sau spanacul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Remediul băbesc pentru mahmureală care nu dă greș. E rețetă clasică în Bucovina