Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi români s-au îndrăgostit la cules de căpşuni în Spania

Parfumate şi gustoase, căpşunile dau aromă acestui sezon. Iar pe doi soţi din Constanţa, i-au legat pe viaţă. S-au cunoscut la cules de căpşuni, în Spania, şi au decis să se întoarcă împreună acasă, să devină cultivatori. Acum, se pregătesc să scoată pe piaţă prima recoltă.

de Redactia Observator

la 16.05.2019 , 21:28

Parfumate şi gustoase, căpşunile dau aromă acestui sezon. Iar pe doi soţi din Constanţa, i-au legat pe viaţă. S-au cunoscut la cules de căpşuni, în Spania, şi au decis să se întoarcă împreună acasă, să devină cultivatori. Acum, se pregătesc să scoată pe piaţă prima recoltă. În toată ţara, fructele româneşti s-au lăsat aşteptate, din cauza vremii extreme. Iar marfa din Grecia se vinde la preţuri exorbitante. 

Sunt roadele unei afaceri pornite din dragoste, primele căpşuni pe care Ionuţ şi Rodica le culeg primăvara aceasta, de pe plantaţia lor din Constanţa.

Cei doi români au făcut 70.000 de euro la cules de căpşuni în Spania

Vezi și

Un vis care le-a încolţit în gând în urmă cu mai mulţi ani. În Spania, acolo unde munceau şi unde s-au cunoscut.

Din cei 70.000 de euro câştigaţi, şi-au făcut propriile solarii, acasă. În satul Izvoru Mare, fructele în formă de inimă au început să se coacă. 

Anul trecut, de pe cele 18 sere, întinse pe un hectar, soţii Voicu au reuşit să obţină 12 tone de căpşuni.

Secretul producţiei uriaşe este soiul adus din Spania care, timp de 8 luni pe an, rodeşte continuu. 

Căpşunile produse la Constanţa, duel cu cele importate din Grecia

Tot de acolo s-au inspirat şi când au făcut sistemul de irigaţie. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fructele ajung în cofetării, patiserii, dar şi la clienţii fideli.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În pieţe, căpşunile româneşti au apărut mai târziu, anul acesta, din cauza vremii. Pe tarabele din Constanţa, de exemplu, găsim fructe din Grecia, cu un preţ piperat.  

Pe lângă concurenţa importurilor, cultivatorii români se mai confruntă şi cu alte probleme: nu primesc ajutor de la stat pentru solarii şi nici nu găsesc forţă de muncă pentru a culege recolta. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Inedit » Doi români s-au îndrăgostit la cules de căpşuni în Spania