Antena Meniu Search
x

Salina Turda, cu aer benefic pentru sănătate şi care alungă mahmureala

Aproape o mie de turişti au vizitat salina de la Turda. Pelerinajul în a doua zi de Anul Nou a devenit o tradiţie. Aerul sărat este benefic pentru sănătate.

Vezi și

Aproape o mie de turişti au vizitat salina de la Turda. Pelerinajul în a doua zi de Anul Nou a devenit o tradiţie. Aerul sărat este benefic pentru sănătate. Iar în ultima vreme, locul a generat şi o legendă: o plimbare prin salină alungă mahmureala

La peste 200 de metri sub pământ, se ascunde un tărâm de sare fascinant. Un refugiu perfect pentru turiştii care vor câteva ore de linişte. Însă astăzi, sute de glasuri au răsunat în Salina Turda. 

Adâncă de 42 de metri şi lungă de 80, mina Rudolf este principala atracţie a salinei. Pentru turişti au fost amenajate mese de biliard şi terenuri de minigolf. Cei mai mulţi, însă, vin înarmaţi cu aparate foto, pentru a imortaliza priveliştea spectaculoasă. 

Priveliştea nu este singurul beneficiu al salinei. Aerul de aici are proprietăţi unice. Iar o cură de aer curat este perfectă după oboseala acumulată în jurul meselor de sărbători.

Salina îşi mai dezvăluie încă un secret util pentru această perioadă a anului. Se spune că tratează mahmureala, după sărbători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Salina Turda, cu aer benefic pentru sănătate şi care alungă mahmureala