Antena Meniu Search
x

Șapte beneficii ale jocului și învățării cu piesele Lego

(P) Unii dintre noi își amintesc că s-au jucat la un moment dat cu piese LEGO. Mulți dintre noi încă mai cumpărăm și asamblăm aceste piese și nu putem nega faptul că uneori timpul zboară și ne distrăm foarte mult cu aceste jucării.

de Redactia Observator

la 27.07.2022, 16:44

Logica și creativitatea sunt elemente necesare unei educații complete, deoarece dezvoltă abilități de bază de rezolvare a problemelor. Una dintre cele mai importante resurse din ultimul deceniu pentru a asigura învățarea creativității și a logicii a fost reprezentată de blocurile Lego.

Aceste jucării asamblabile s-au dovedit a fi valoroase în crearea unei experiențe de învățare unice care încurajează gândirea creativă și structurală în același timp. Designul lor le oferă copiilor libertatea de a construi orice doresc, dar dinamica de asamblare îi ajută să gândească într-un mod ordonat și logic pentru a forma diferite figuri, clădiri, poduri, orașe și chiar mașini cu piese Lego.

LEGO este mai mult decat un simplu joc; piesele LEGO sunt un instrument care te poate ajuta să îți îmbunătățești abilitățile motorii și mentale, iar beneficiile pe care le poți obține jucându-te cu aceste blocuri sunt multe, inclusiv faptul că au devenit o resursă necesară în clasele de stimulare timpurie și preșcolare. Dar, deși au fost mult timp considerate potrivite pentru copii, și tinerii și adulții pot profita de ele.

Iată o listă cu toate avantajele pe care le poți dezvolta jucându-te cu LEGO, potrivit psihologilor educaționali:

Conștiința spațială: atunci când te joci cu LEGO te joci și cu spațiul, adică plasezi piesele în așa fel încât trebuie să ai o distribuție foarte bună a spațiului și a formelor pentru a obține figura pe care vrei să o construiești. Acest lucru te va ajuta să conștientizezi mai bine spațiul și dimensiunile.

Competențe matematice: deși este evident că nu faci operații matematice complexe pentru a construi o figurină, această abilitate este pusă în practică cu blocurile LEGO, deoarece uneori trebuie să desparți o piesă asamblată pentru a construi alta. De asemenea, este posibil să fie nevoie să numeri piesele, astfel încât creația ta să fie de dimensiuni egale. Cu alte cuvinte, dezvolți, de asemenea, noțiunea de simetrie și distribuții.

Abilități de raționament: îți poți îmbunătăți, de asemenea, abilitățile de rezolvare a problemelor, deoarece dacă la jumătatea drumului observi că ceea ce construiești nu iese exact așa cum te aștepți, va trebui să găsești o modalitate de a rezolva situația. Acest lucru te va învăța, de asemenea, să fii un planificator mai bun, deoarece dacă te-ai gândit deja la ceea ce vrei să construiești, va trebui să planifici mai întâi pașii de urmat pentru a obține structura pe care ți-ai imaginat-o și astfel vei evita să te întorci sau să dezasamblezi ceea ce ai pentru a rezolva un detaliu care nu a fost luat în considerare.

Creșterea concentrării: chiar dacă este doar un joc, există mulți iubitori de LEGO-uri care se concentrează profund atunci când vor să construiască o structură. De fapt, există seturi pentru adulți care sunt, evident, mult mai complexe decât cele concepute pentru copii și care necesită multă concentrare pentru a fi asamblate. Așadar, dacă ești puțin distrat, aceste mici piese sunt o opțiune bună pentru a-ți pune la încercare concentrarea și pentru a-ți dezvolta alte abilități în același timp.

Încredere în fața provocărilor: dacă îți propui să construiești o figură complexă cu LEGO-uri, te provoci pe tine însuți, iar acest lucru te poate ajuta să devii mai încrezător și mai sigur pe abilitățile tale. Dacă recunoaști că ești capabil să îți stabilești un obiectiv și să îl atingi, îți va fi mai ușor să înțelegi și să asimilezi provocările pe care ți le poate prezenta viața.

Creativitate: posibilitățile de a construi cu LEGO-uri sunt infinite, de la forme de obiecte precum mașini, clădiri, animale, până la figuri inventate de tine însuți. Ai posibilitatea de a realiza tot felul de figuri.

Beneficii emoționale: s-a dovedit, de asemenea, că joaca cu culori și forme te poate ajuta să te elibere de emoțiile negative, permițându-ți în același timp să îți recapeți energia pozitivă, să îți relaxezi mintea și să îți păstrezi calmul într-un moment stresant.

LEGO-urile au devenit un joc tradițional de-a lungul istoriei și se descoperă din ce în ce mai multe contribuții și beneficii pe care le pot aduce celor care le folosesc, iar dacă vrei să îți crești abilitățile mentale și manuale, acestea reprezintă o opțiune excelentă care poate fi și distractivă. Te provocăm să îți explorezi imaginația, să îți iei câteva LEGO-uri și să profiți la maximum de oportunitatea de a exploata toate aceste domenii. Nu uita că educația nu înseamnă doar cunoștințe și informații, ci și exersarea minții și a abilităților, deoarece vei avea nevoie de instrumente mentale care să îți permită să lucrezi cu acele informații și ce idee mai bună decât să o faci cu jucarii LEGO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Șapte beneficii ale jocului și învățării cu piesele Lego