Antena Meniu Search
x

Sărbătoarea strigoilor, la Castelul Bran până pe 30 noiembrie

Cel mai înfricoşător loc din România va fi până în noaptea de Sfântul Andrei şi mai înspăimântător! La Castelul Bran este Sărbătoarea tuturor strigoilor. O perioadă încărcată de tradiţii, dar şi de superstiţii pentru mulţi români.

de Redactia Observator

la 22.11.2019, 22:07

Vezi și

Cel mai înfricoşător loc din România va fi până în noaptea de Sfântul Andrei şi mai înspăimântător! La Castelul Bran este Sărbătoarea tuturor strigoilor. O perioadă încărcată de tradiţii, dar şi de superstiţii pentru mulţi români. Pentru turiştii străini este însă un motiv în plus să viziteze obiectivul, mai ales că au şi antidotul: usturoiul. 

În tradiţia populară, Noaptea de Sfântul Andrei este cunoscută ca momentul în care strigoii vin printre cei vii, iar usturoiul este talismanul împotriva spiritelor rele.

Reprezentanţii Castelului Bran s-au pregătit din timp pentru noaptea de cumpănă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Funii întregi de usturoi decorează întregul domeniu.  

Pentru turiştii străini, Castelul Bran e şi mai înfricoşător. 

În noaptea Sfântului Andrei, superstiţioşii spun că lupii prind grai de om, iar cei care sunt atacaţi de ei se vor transforma în vârcolaci.

În aceeaşi noapte, fetele nemăritate care-şi pun sub pernă un fir de busuioc îşi vor visa ursitul.

Dincolo de tradiţii şi superstiţii, un lucru e sigur. La Castelul Bran, toţi cei care poartă numele Sfântului Andrei, sâmbăta viitoare, vor putea vizita gratuit castelul, iar la restaurant au reducere la cina festivă.

De la un an la altul, tot mai mulţi turişti vizitează Castelul Bran. Anul trecut, un milion de oameni din toată lumea i-au trecut pragul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Sărbătoarea strigoilor, la Castelul Bran până pe 30 noiembrie