Secretul gospodinelor! Cum se pun corect, pentru iarnă, ROȘIILE tocate
Roșiile sunt nelipsite în orice bucătărie, sunt gustoase, sănătoase și foarte des utilizate
Roșiile sunt nelipsite în orice bucătărie, sunt gustoase, sănătoase și foarte des utilizate
Roțiile tocate reprezintă una dintre variantele pe care le ai la dispoziție în sezonul de iarnă.
Ingrediente:
Articolul continuă după reclamă
- 4.5 kg roșii bine coapte
- 6 linguri suc de lămâie.
Mod de preparare:
- pune o oală de apă la fiert;
- când fierbe apa, cu ajutorul unui cuțit, taie un "x" mic în partea de jos a fiecărei roșii;
- pune roșiile în oală pentru aproximativ un minut, apoi ridică-le cu o lingură;
- pune roșiile direct într-un castron mare de apă rece cu gheață pentru răcire completă;
- după răcire, tot cu ajutorul unui cuțit, elimină pielița roșiilor;
- taie roșiile, păstrând cât mai mult din sucul lor;
- pune roșiile și sucul lor într-o oală mare și adu la fierbere;
- redu caldură pentru a menține un foc mic pentru fierbere amestecând frecvent, până când se îngroașă și scade din lichid;
- pune borcanele și fierbe-le goale timp de 10 minute pentru a le steriliza;
- scoate borcanele din apă:
- în timp ce apa fierbe, pune 1 lingură suc de lămâie în fiecare borcan fierbinte apoi umple-le cu sucul de roșii uniform, lăsând 1 cm spațiu până la gura borcanului;
- șterge marginile borcanelor și pune capacele, apoi pune-le înapoi în apa care fierbe, timp de 40 de minute.
Acum totul va fi pregătit pentru iarnă!
Comentarii
Întrebarea zilei
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰