Antena Meniu Search
x

Sinaia, în topul orașelor de poveste ale Europei

Sinaia este un oraş încărcat de istorie, care în unele zone arată ca şi cum ar fi o ilustraţie dintr-o carte de basme. Iar vestea s-a dus până în Regatul Unit. Jurnaliştii britanici de la publicaţia The Mirror au realizat un clasament al oraşelor europene rupte parcă din poveşti.

de Redactia Observator

la 10.09.2020, 16:54

Vezi și
  • Sinaia, un oraș mic, dar cu o atmosferă vibrantă și o istorie bogată
  • Britanicii l-au inclus într-un clasament alături de Rothenburg sau Sintra

Probabil vă gândiţi acum doar la Castelul Peleş. Însă veţi fi surprişi să aflaţi că, atunci când au realizat acest clasament, jurnaliştii au luat în considerare şi clădirile istorice ale oraşului. Au fost impresionaţi de arhitectura mănăstirii Sinaia din secolul al 17-lea, dar şi de peisajul pitoresc din mijlocul Bucegilor.

Mergem mai departe în Europa. Castelul din Hallstatt se află într-un sat la poalele Alpilor austrieci şi pe malul lacului cu acelaşi nume. A fost construit în secolul al 16-lea şi este înconjurat de cabane şi boutique-uri locale. Este decupat parcă din cărţile de poveşti. De fapt, despre el se crede că a fost inspiraţia pentru castelul din animaţia Regatul de Gheață.

Din topul oraşelor de basm, nu putea lipsi Franţa. Acolo, se află castelul în stil gotic din oraşul Mont Saint Michel din Normandia. Şi are o particularitate unică: se află pe o insulă şi este înconjurat, la flux, de apă.

Pe lista publicaţiei The Mirror a intrat şi orasul Rothenburg din Germania, în care timpul pare că a stat in loc. Arhitectura veche de sute de ani, străzile cu piatră cubică şi magazinele cu produse autohtone au păstrat atmosfera medievală a locului.

Schimbăm peisajul şi mergem în Peninsula Iberică. În oraşul portughez Sintra se află Palatul Pena, construit în secolul al 19-lea pentru a servi drept reşedinţa regilor. Se află pe un varf de munte şi în zilele senine poate fi văzut din Lisabona, de la 33 de kilometri departare.

Lista continuă însă cu alte şapte oraşe pitoreşti precum Positano din Italia sau Bled din Slovenia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Inedit » Sinaia, în topul orașelor de poveste ale Europei