Antena Meniu Search
x

STUDIU înfricoşător: Omenirea, EXTERMINATĂ în doar 100 de zile (VIDEO)

Studenţii de la universitatea din Leicester (Marea Britanie) au vrut să ştie ce s-ar întâmpla cu omenirea în cazul unei invazii de zombi, iar concluzia lor a fost una înfricoşătoare.

Studenţii de la universitatea din Leicester (Marea Britanie) au vrut să ştie ce s-ar întâmpla cu omenirea în cazul unei invazii de zombi, iar concluzia lor a fost una înfricoşătoare.

Ei au creat un model matematic care arată că o invazie de zombi ar putea face să dispară omenirea în numai 100 de zile și că o eventuală ripostă a supraviețuitorilor ar putea fi încununată de succes, dar doar după zeci de ani de luptă.

Studiul nu este unul fantezist și utilizează instrumente-cheie pentru predicția răspândirii unei epidemii, relatează futura-sciences.com.

Articolul continuă după reclamă

Chiar dacă subiectul este unul care poate provoca zâmbete, studiul nu este unul mai puțin serios. Acesta se bazează pe aplicarea unui model matematic utilizat pentru a studia răspândirea epidemiilor, ceea ce nu este deloc nerealist, în condițiile în care oamenii ar putea fi transformați în zombi prin intermediul unui virus.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Studenții din Leicester au plecat de la un singur om infectat. Ei au estimat apoi că fiecare zombi ar putea supraviețui circa 20 de zile și ar avea 90% șanse să infecteze un alt om în fiecare zi. Această rată de răspândire ar face virusul zombi de două ori mai virulent decât cel al ciumei negre, care a devastat Europa în secolul al XIV-lea. În numai 20 de zile, planeta s-ar afla în situație de pandemie.

După o sută de zile, nu s-ar mai afla în viață decât 181 de ființe umane neinfectate, estimează autorii studiului.

Într-un scenariu mai optimist, studenții britanici au acordat umanității câteva șanse de reacție. Ei au estimat că fiecare supraviețuitor ar avea 10% șanse de a ucide un zombi în fiecare zi și au contat pe faptul că populația rămasă se va înmulți. Rezultatul a fost că, acordând o "speranță de viață" de un an "morților vii", omenirea ar avea nevoie de 10.000 de zile pentru a recăpăta controlul asupra planetei, respectiv circa 27 de ani.

Studenții de la universitatea din Leicester nu sunt primii interesaţi de un astfel de studiu.

Un alt exemplu mai recent este cel al medicului Steven Scholzman, profesor la Harvard Medical School. Din 2009, el încearcă să răspundă la întrebările fanilor fenomenului zombi bazându-se pe cunoștințele sale de neurobiologie. Astfel, susține el, lobul frontal al "morților vii" ar fi deficitar, ceea ce ar explica de ce un zombi este împins la acțiune numai de emoțiile de bază.

Însă chiar și la Pentagon ar exista un protocol de supraviețuire pentru o situație de acest gen. Numit "CONOP 8888", acest manual de instrucțiuni destinat gradaților de rang înalt ai armatei americane ar detalia modul în care ar trebui acționat în caz de invazie a zombi, scrie futura-sciences.com.

În același spirit, Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) din SUA a editat, în 2011, un ghid anti-zombi intitulat "Get a kit, Make a plan, Be prepared", al cărui obiectiv a fost de a sensibiliza populația privind modul în care trebuie să acționeze în caz de pandemie.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Inedit » STUDIU înfricoşător: Omenirea, EXTERMINATĂ în doar 100 de zile (VIDEO)