Antena Meniu Search
x

Sushi, tot mai popular printre români. Secretele pentru a prepara acasă deliciul asiatic

Mâncarea asiaticilor e un deliciu pentru români. Sushi se poate mânca în tot mai multe restaurante din România. Şi, pentru că a devenit foarte popular, poate fi preparat şi acasă.

Vezi și

Mâncarea asiaticilor e un deliciu pentru români. Sushi se poate mânca în tot mai multe restaurante din România. Şi, pentru că a devenit foarte popular, poate fi preparat şi acasă. Ingrediente se găsesc, iar bucătarii îşi dezvăluie reţetele şi secretele într-un reportaj Observator.

Bucătarul vorbeşte despre un tartar de ton - ingredientul care va da gust rolei de sushi. Nu uită să adauge seminţe de mac, pentru că schimbă aroma cărnii crude. E doar un exemplu de umplutură. Pentru sushi, se pot folosi diverse feluri de peşte. Iar pentru cei care nu pot mânca peşte crud, se recomandă somonul fume, de exemplu. Sushi se pregăteşte rapid, dar, în etape clare. Şi după reguli stricte. 

Ca să facem o rolă sushi, umezim foarte puţin mâinile, ne învaţă bucătarii.

Un pas foarte important, spun bucătarii. Dacă mâinile nu sunt umede, orezul se va lipi şi nu vom putea să îl întindem pe foile din alge uscate. Importantă este şi forma lui, cel cu bobul rotund, bine fiert, este ideal pentru sushi. Acum trebuie să fim atenţi la cantitatea pe care o punem, adică o palmă. Începătorilor li se recomandă să folosească puţine ingrediente. Noi am folosit ciuperci fierte în soia, pastă de crab şi avocado.

Sushi nu se mânâncă niciodată cu furculiţa. Ca să simţim gustul tuturor ingredientelor mâncăm rola întreagă. Dacă vrem să comandăm mai multe sortimente, începem cu cele care conţin cele mai puţine ingrediente. De pe platoul cu sushi nu trebuie să lipsească ghimbirul.

Dacă vrem să preparăm sushi acasă, găsim toate ingredientele în supermarket. Orezul costă 12 lei, bambusul 11 lei, iar foile din alge uscate - 23 de lei.

În restaurante, 8 role de sushi costă între 23 şi 28 de lei, în funcţie de ingrediente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Inedit » Sushi, tot mai popular printre români. Secretele pentru a prepara acasă deliciul asiatic