Antena Meniu Search
x

Te gândești să cumperi un BRAD NATURAL pentru Crăciun? Iată la ce PERICOLE te expui

Îmbrăcat de sărbătoare cu globuri și beteală, bradul de Crăciun ascunde o serie de pericole

Îmbrăcat de sărbătoare cu globuri și beteală, bradul de Crăciun ascunde o serie de pericole

Mai precis, acesta este „împodobit” şi cu  niște fiinţe: insecte, păianjeni şi acarieni.

„Există un număr foarte mare de insecte care se ascund în bradul de Crăciun”, explică profesorul Bjarte Jordal, de la University Museum din Bergen, care afirmă că printre insectele cele mai răspândite în aceşti copaci se numără collembola, păduchii de cărţi, moliile, acarienii şi chiar păianjenii.

„În studiile efectuate pe brazii de Crăciun au fost identificaţi chiar şi 25.000 de indivizi într-un singur copac”. Dacă o să bateţi cu o cârpă albă în copac înainte să-l aruncaţi după Crăciun, veţi descoperi o cantitate semnificativă de insecte. Ele hibernează şi rămânân complet inactive. Dar revin la viaţă atunci când copacul este adus în căldura sufrageriei. Atunci când simt căldura şi lumina, cred că a venit primăvara și astfel revin la viaţă”, a explicat expertul.

În acest sens, cercetătorul atrage atenția asupra alergiilor pe care le pot provoca acarienii. De asemenea, acesta recomandă persoanelor care au câini să nu le permită acestora să doarmă sub bradul de Crăciun, existând un risc ca acesta să conţină și căpuşe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Te gândești să cumperi un BRAD NATURAL pentru Crăciun? Iată la ce PERICOLE te expui