Antena Meniu Search
x

VIDEO! Tehnologie INCREDIBIL de avansată! S-a inventat TATUAJUL care SUPRAVEGHEAZĂ starea de sănătate!

O firmă americană lucrează în prezent la realizarea unui tatuaj temporar conectat, apt să măsoare indici de sănătate și să trimită datele unor medici, informează sante.lefigaro.fr.

 O firmă americană lucrează în prezent la realizarea unui tatuaj temporar conectat, apt să măsoare indici de sănătate și să trimită datele unor medici, informează sante.lefigaro.fr.

Ideea este surprinzătoare, însă tatuajul ar putea apărea în curând pe piață. Chaotic Moon, un start-up american cu sediul în Austin (Texas), pune la punct un tatuaj conectat, care ar putea fi utilizat într-un cadru medical. Firma, specializată în tehnologii informatice, a dezvoltat un tuș bun conducător electric, capabil să asigure legătura între elemente electronice cum ar fi un microprocesor și captatori biometrici. Fixat direct pe piele, acest Tech Tat (de la Technologic Tatoo, tatuaj tehnologic) ar putea strânge, înregistra, trimite și primi date. Astfel ar putea supraveghea activitatea corpului uman, măsurând ritmul cardiac, tensiunea arterială, temperatura, nivelul de stres sau procentul de hidratare. Sincronizat cu un smartphone, tatuajul ar transmite informațiile în timp real personalului medical, prin intermediul unei aplicații specifice.

"În loc să mergeți la medic pentru consultații de rutină, ați putea purta un tatuaj cu durata de viață de un an. Acesta ar înregistra tot ce vi se întâmplă din punct de vedere fizic și ar transmite informațiile medicului dvs.", arată Eric Schneider, tânărul inginer care se ocupă de acest proiect în cadrul Chaotic Moon.

Tatuajul ar putea astfel să depisteze ceva ce nu este în regulă, să facă legătura cu personalul medical, dar și să țină sub observație starea de sănătate a pacienților cu boli cronice. În cazul unei probleme, medicul avertizat ar putea acționa în consecință. Potrivit Chaotic Moon, tatuajul poate fi scos înainte de duș și apoi utilizat din nou.

Plină de speranță, firma se gândește deja la o multitudine de aplicații pentru bijuteria sa tehnologică, cum ar fi supravegherea stării de sănătate a militarilor în timpul luptelor sau a copiilor în timp real. Eric Schneider afirmă că aplicațiile nu se limitează la medicină. Tech Tat deschide noi perspective în domeniul plății virtuale, putând atrage atenția băncilor. "Cu un tatuaj conectat, s-ar putea afla pe piele toate datele personale, ca de exemplu codurile bancare sau cartea de identitate", susține el. Ar fi o mană cerească pentru persoanele mai zăpăcite, dar și dispariția portofelelor clasice. Ar însemna însă și o serie de întrebări de natură etică cu privire la respectarea vieții private.

Chaotic Tat intenționează să integreze și un sistem de geolocalizare în dispozitivul său. Firma precizează că tatuajele inteligente sunt deocamdată în stadiu de prototip și că nu a stabilit încă data punerii în vânzare a noii realizări tehnologice și nici prețul, adăugând totuși că vrea ca produsul să fie accesibil marelui public.

Sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » VIDEO! Tehnologie INCREDIBIL de avansată! S-a inventat TATUAJUL care SUPRAVEGHEAZĂ starea de sănătate!