Antena Meniu Search
x

"Toadzilla", broasca râioasă gigant descoperită în Australia. Specialiştii au crezut prima dată că e o glumă

O broască râioasă uriaşă a fost găsită de un gardian într-un parc din Australia. Broasca gigant ar putea reprezenta un record mondial, notează BBC.

de Redactia Observator

la 20.01.2023, 15:47

"Toadzilla", broasca râioasă gigant descoperită în Australia. Specialiştii au crezut prima dată că e o glumă
- Departamentul de Mediu şi Ştiinţă din Queensland

Kylee Gray, gardian într-un parc natural din Queensland, în nordul Australiei, a descoperit o broască râioasă de trestie gigant. Până şi cei de la Protecţia Animalelor, chemaţi pentru a ridica broasca, a fost şocaţi şi au crezut iniţial că gardianul îşi bate joc de ei şi le arată o jucărie. Specimenul rar a fost poreclit "Toadzilla" şi este de şase ori mai mari decât o broască râioasă de trestie normală, cântărind 2,7 kilograme.

Broasca a fost preluată de Protecţia Animalelor din Australia şi rămâne de văzut dacă acest exemplar va reprezenta un nou record mondial. Actualul record este deţinut de o broască râioasă descoperită în Suedia, în 1991, care cântarea 2,65 kilograme. "Nu am văzut niciodată ceva atât de mare. Arăta ca o minge de fotbal cu picioare. Am numit-o Toadzilla", a declarat Kylee Gray.

Broaştele râioase au fost introduse pentru prima dată în Australia în 1935 şi reprezintă unul dintre cei mai mari dăunători din ţară. Populaţia de broaşte râioase numără acum câteva sute de milioane de exemplare. Broaştele râioase nu au prădători naturali în Australia, ele fiind specii otrăvitoare, acesta fiind de altfel şi motivul pentru care s-au înmulţit atât de rapid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Inedit » "Toadzilla", broasca râioasă gigant descoperită în Australia. Specialiştii au crezut prima dată că e o glumă