Video Topul celor mai scumpe îngheţate din lume
Un pahar de căpșuni zemoase, combinate cu înghețată fină de vanilie și un amestec bogat de vin, condimente și mentă. Iată reţeta unei îngheţate speciale. Care, asezonată cu şampanie, fulgi de aur comestibil şi un inel cu diamante îţi oferă o experienţă unică. La un preţ pe măsură - aproape 10 milioane de dolari. Este cea mai scumpă îngheţată din lume şi poate fi servită la un celebru restaurant din Statele Unite. În top 10 cele mai scumpe astfel de deserturi nu găsim nicio porţie sub o mie de dolari.
Prima în topul celor mai scumpe îngheţate din lume este Strawberry Arnaud. Şi nu este doar un desert, ci o experienţă. Iar povestea din spatele acestui dulce special începe cu o cupă de căpşuni de doar 9 dolari. Şi continuă cu îngheţată fină de vanilie, un sos de vin, mentă şi condimente speciale. La care se adaugă şampanie scumpă şi fulgi de aur comestibil. Dar ceea ce duce la preţul exotic este un inel cu diamante regale albastre. Suma totală pentru un astfel de răsfăţ la un restaurant din America este de aproape 10 milioane de dolari.
Tot în Statele Unite putem savura şi desertul de pe locul al doilea, The Frozen Chocolate, la numai 25.000 de dolari. Într-un pahar cu aur comestibil vom primi îngheţată de ciocolată din 28 de tipuri de cacao, frişcă şi trufe. Pachetul mai conţine o linguriţă de aur şi o brăţară cu diamante, pe care, bineînţeles, clientul le poate păstra.
"Paharul în care este pusă, este acelaşi model folosit la Vatican, este cristal Baccarat din Franţa. Avem îngheţată, dar nu orice fel de îngheţată, ci înghetaţă de vanilie din Tahiti, infuzată cu vanilie de Madagascar, apoi o învelim în aur. Poţi mânca aur pur, nu are niciun gust, dar are o textură interesantă şi nu este nimic mai frumos decât să mănânci aur" a explicat chef-ul Serendipity, Joe Calderon.
În top 3 se regăseşte şi Byakuya, cea mai scumpă îngheţată aflată acum în Cartea Recordurilor. Pentru 130 de ml din acest desert vom achita 7.000 de dolari. Se numeşte Cellato şi este o marcă japoneză care se bazează pe ingrediente din Italia: trufe albe şi negre, două tipuri de brânză, parmezan, combinate cu celebrul sake japonez.
La preţuri ceva mai pământeşti găsim Sceptrul Regelui, considerată cea mai scumpă îngheţată din Italia, la doar 70 de euro luăm un Mokambo, desert cu lapte de capră, şofran şi o foiţă de aur comestibil.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰