Antena Meniu Search
x

Toţi ROMÂNII le AU ÎN CASĂ! Dar câţi ştiu cât sunt de TOXICE? Nu îţi mai pune copiii în PERICOL

Toţi le avem în casă, dar nu ştim că ne pot afecta grav sănătatea. Pot provoca alergii grave şi, în timp, duc la apariţia cancerului

Toţi le avem în casă, dar nu ştim că ne pot afecta grav sănătatea. Pot provoca alergii grave şi, în timp, duc la apariţia cancerului

Este vorba despre odorizante. Aceste produse sunt dăunătoare în special pentru cei care suferă de o serie de afecţiuni respiratorii. Lista descoperită de cercetătorii de la EWG (Grupul de Muncă Ecologică) include substanţe chimice care fac parte din următoarele categorii:

1. Clasa substanţelor iritante şi a bronhoconstrictoare

2. Clasa substanţelor genotoxice şi mutagenice

3. Clasa substanţelor hepatotoxice (ucigaşi ai celulelor hepatice)

4. Alergeni ai celulelor

5. Neurotoxine

6. Toxine reproductive

7. Poluanţi ai aerului din interior şi substanţe chimice de oxidare care produc compuşi alergenici atunci când sunt expuse la aer.

Astfel de produse nu sunt benefice nici pentru copii, nici pentru animale. Şi nici pentru pacienţii care suferă de afecţiuni respiratorii şi dermatite alergenice.

Studiile au arătat că majoritatea odorizantelor conţine câteva zeci de substanţe chimice şi apă. Dintre aceste ingrediente, foarte puţine apar pe etichete, cu denumirile lor proprii. Celelalte ingrediente sunt etichetate sub numele generic de "ingrediente privind controlul calităţii" sau "parfumuri", ceea ce înseamnă că identitatea lor este ascunsă de ochii publicului.

În multe ţări producătoare de odorizante, pentru că o substanţă chimică să fie adăugată într-un produs, nu trebuie dovedită siguranţă acesteia pentru sănătatea umană.

CITEŞTE ŞI Aşa ceva nu aţi mai văzut! ODORIZANTUL PREFERAT al românilor te va face să râzi cu lacrimi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Toţi ROMÂNII le AU ÎN CASĂ! Dar câţi ştiu cât sunt de TOXICE? Nu îţi mai pune copiii în PERICOL