Antena Meniu Search
x

Și-a pus FĂINĂ de orez și suc de LĂMÂIE pe față! Ce s-a întâmplat după este INCREDIBIL!

Pentru că începutul toamnei aduce cu sine o mulțime de probleme ale tenului – în special pentru persoanele cu ten gras – azi ți-am pregătit câteva propuneri de măști-tratament!

Pentru că începutul toamnei aduce cu sine o mulțime de probleme ale tenului – în special pentru persoanele cu ten gras – azi ți-am pregătit câteva propuneri de măști-tratament pentru ten acneic, toate bazate pe un ingredient cu calități uimitoare… făina de orez!

Făina de orez se găsește în aproape toate magazinele cu produse naturiste, chiar și în unele supermarketuri, fiind un produs accesibil ca preț și foarte util atât în bucătărie, cât și în realizarea măștilor și tratamentelor cosmetice naturale. Aliment de bază în Japonia, făina de orez nu are gluten, dar conține în schimb multe minerale, precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

Făina de orez este folosită în cosmetică de zeci de ani, însă asiaticele o utilizează de și mai multă vreme. Datorită faptului că are o putere de absorbție foarte mare, făina de orez este foarte indicată în tratarea tenului gras, cu probleme cauzate excesul de sebum.

De asemenea, făina de orez conține și ceramide, care accelerează producția de colagen și protejează tenul de îmbătrânirea prematură.

Mască pentru ten gras cu făină de orez, argilă și apă minerală

Amestecă cele trei ingrediente – o linguriță de argilă, una de făină de orez și aproximativ 50 ml de apă minerală – până când obții o pastă moale. Aplică pasta pe față, pe tenul curat și pe decolteu, las-o să acționeze 10-15 minute și îndepărteaz-o apoi cu apă călduță. Pielea ta va deveni imediat mai curată, sebumul în exces va fi absorbit, iar senzația de prospețime de după te va cuceri!

Tratament pentru ten gras cu făină de orez și ulei de cocos

La două lingurițe de făină de orez adaugă o lingură de ulei de cocos și amestecă bine ingredientele. Pasta rezultată se aplică pe tenul curățat în prealabil și se lasă să acționeze 20 de minute. La final, se îndepărtează cu apă călduță.

Acest tratament usucă rapid coșurile, le vindecă și echilibrează producția de sebum. Mai mult decât atât, aplicat des, de trei ori pe săptămână, te poate ajuta să scapi și de semnele rămase de la coșuri. Îți va curăța fața într-un fel în care niciun produs cosmetic profesional nu o poate face, așa că merită să încerci cu încredere acest amestec.

Mască pentru ten gras cu făină de orez și suc de lămâie verde

Într-un recipient de sticlă se amestecă o lingură de făină de orez, zeama de la o lămâie verde și două lingurițe de miere. Pasta rezultată se aplică doar pe zonele cu probleme – frunte, nas, bărbie – sau doar pe coșuri, dacă e cazul. Rezultatele se văd după primele 3-4 aplicări.

Sursa: unica.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Și-a pus FĂINĂ de orez și suc de LĂMÂIE pe față! Ce s-a întâmplat după este INCREDIBIL!