Antena Meniu Search
x

Video Un cerb superb a apărut pe străzile unui sat din Gorj. Localnicii au ieșit la porți să-l admire: ”Așa ceva nu vezi în fiecare zi!”

Un cerb a ieșit la plimbare pe mijlocul un drum județean din localitatea Mușetești, Gorj, spre uluirea localnicilor care au ieșit la porți să-l admire de aproape.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.05.2021, 20:56

Vezi și

Imaginile cu cerbul care aleargă pe mijlocul șoselei, prin localitatea gorjeană, au fost postate pe Facebook.

”Așa ceva nu vezi în fiecare zi!”, spune un sătean care a ieșit și el să admire frumosul exemplar.

”Chiar așa de aproape nu am mai văzut”, spune un alt bărbat.

Cerbul lopătar poate ajunge la 120 de kilograme, la vârsta adultă

Cerbul lopătar este bine reprezentat numeric în zona de vest și sud vest a României, iar pădurile din Gorj sunt cunoscute ca fiind populate cu aceste frumoase animale.

În fondul de vânătoare de la Socodor, județul Arad sunt peste 1.000 de cerbi, fiind cea mai mare rezervație de cerbi lopătari în libertate din Europa. 

Masculii pot ajunge la vârsta adultă la o lungime de 130-140 cm și o greutate de 70-120 kg, în vreme ce femelele cântăresc între 40-65 kg. Longevitatea fiziologică a cerbului lopătar este de circa 20 – 25 de ani, scrie silvanews.ro.

La nivelul anului 2000, efectivele de lopătari din România se ridicau la circa 6000 de exemplare, din care cei mai mulţi în judeţele Arad, Timiş, Olt, Argeş.

În România, vânarea cerbului este interzisă fără o autorizație în prealabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Un cerb superb a apărut pe străzile unui sat din Gorj. Localnicii au ieșit la porți să-l admire: ”Așa ceva nu vezi în fiecare zi!”