Antena Meniu Search
x

Un restaurant vegan a luat decizia să includă carne în meniu, din cauza crizei preţurilor: "Mai bine închidea afacerea"

Decizia controversată a unui restaurant pur vegan din Anglia a stârnit furie în rândul clienţilor. Din cauza lipsei de clienţi şi riscând să pună lacătul pe afacere mai devreme decât şi-ar fi dorit, patronii au luat hotărârea să adauge inclusiv produse din carne în meniu.

de Redactia Observator

la 08.09.2022, 10:18

Un restaurant vegan a luat decizia să includă carne în meniu, din cauza lipsei de clienţi - Shutterstock

Un restaurant pur vegan a luat hotărârea să mai „diversifice” meniul, adăugând inclusiv preparate pa bază de carne, din cauza costurilor şi a lipsei de vânzare, relatează Daily Mail. Decizia a înfuriat însă mulţi clienţi care alegeau să mănânce la acea locaţie tocmai datorită eticii pe care o promova.

Mango Tree din Taunton, Somerset, un oraş din Anglia, şi-a închis porţile sâmbătă pentru a face mai multe renovări. Printre schimbări însă intră şi meniul care va fi actualizat şi va include carne.

Cum s-a ajuns la această decizie

Nu este singurul restaurant pur vegan care se luptă în ultimii ani să rămână pe piaţă din cauza lipsei de clienţi regulaţi, însă cei care erau fideli locaţiei sunt complet sideraţi de cele auzite şi spun că „a vinde carne e mai rău decât dacă închide afacerea”.

Pe acelaşi subiect

Singura altă opțiune a fost să închidem definitiv. Etica se extinde la locurile de muncă și bunăstarea minunatei noastre echipe, căreia îi datorăm foarte mult, merită încă o șansă. În viitorul apropiat, restaurantul nostru va trece printr-o perioadă de schimbare interesantă, pe măsură ce ne reinventăm pentru a oferi comunității Taunton opțiuni noi și interesante pentru a lua masa în oraş sau pentru a comanda acasă. Ne păstrăm atât locaţia cât şi echipa pe care o cunoaşteţi şi o iubiţi. În noul restaurant vom servi o varietate de feluri de mâncare pentru a satisface o mare varietate de nevoi și preferințe dietetice. Ospitalitatea este din ce în ce mai dură și continuă, motiv pentru care un restaurant pur vegan nu a fost sustenabil pentru o perioadă considerabilă de timp, deoarece nu ne-au susținut destui clienți. Modificările ne vor permite să asigurăm locurile de muncă ale echipei noastre minunate și să continuăm să oferim Taunton mâncăruri delicioase pe bază de plante, care altfel ar fi dispărut”, a declarat patronul restaurantului, care a insistat să explice că în ciuda încercărilor repetate de a ţine în picioare restaurantul, lipsa clienţilor şi facturile, salariile şi alte costuri lunare i-au adus într-un impas. Pentru a continua să mucnească aceştia nu aveau posibilitatea de a face o altă alegere.

Decizia restaurantului, amplu criticată de clienţii vegani

Schimbarea anunţată nu a fost primită bine de clienţii vegani, care consideră decizia patronilor ca fiind o înfrângere, iar decizia de a include carne în meniu îi va face să reconsidere venirea lor în restaurant. Nemulţumiţi, mulţi şi-au exprimat indignarea pe reţelele de socializare.

„Văd că includeți mâncăruri pe bază de carne. Fac ecou din tristețea celorlalți care au comentat. Poate că schimbarea meniului, care, după cum am menționat anterior, a rămas același în ultimii ani, ar fi asigurat o clientelă regulată din partea clienților care apreciau Mango Tree, dar cred că dacă nu este condus de vegani etici, atunci a rămâne un restaurant vegetarian/vegan fără prioritate”.

„Mi-a plăcut să vin aici pentru autenticitatea și valorile sale bazate pe plante. Erau justificate prețurile mari. Dar acum se îndepărtează de valorile vegane, va fi ca orice alt restaurant și vor fi mai scumpe, așa că nu mă voi întoarce să mănânc acolo”.

„Este o rușine enormă. Era uimitor să ai un restaurant 100% vegan în Taunton. Veganismul nu este o afacere. Este o filozofie etică care face tot ce este mai bun pentru animale, planetă și sănătatea publică”.

„Sunt foarte întristat să aud asta, ca cineva care a pus atât de multă energie în restaurantul său, înțeleg perfect de ce faci asta, dar din punctul de vedere al unui client vegan, aș vedea asta ca o practică lipsită de etică”.

Cel mai probabil îşi va pierde o mare parte din clientela vegană inițială și probabil că nu va obţine atât de mulţi clienţi omnivori. Mi se pare o pierdere-înfrângere”, au fost doar câteva dintre comentariile oamenilor.

Explicaţia proprietarului restaurantului vegan

În replică, patronul restaurantului a spus: „În ciuda multor încercări de marketing, multe oferte speciale, oferind şi servirea la restaurant şi livrarea la pachet sau la domiciliu, muncind icnredibil de mult pentru a fi cât mai eficienţi, nu ne-a folosit şi nu ne-a adus destui clienţi locali, suficient încât să continuăm în formatul actual. Trebuie să mergem înainte cu pozitivitate şi suntem hotărâţi să facem acest lucru”

Restaurantul se va redeschide în această toamnă, însă patronii nu au anunţat încă o dată fixă. Vestea vine după ce o serie de alte restaurante vegane la modă au fost forţate să pună lacătul pe afacere în ultimii ani din cauza lipsei de clienţi.

Miami Burger, care vindea burgeri 100% vegani, s-a închis în Reading, Berks în iulie 2019, după doar șase luni. Un alt restaurant vegan, 1847 din Manchester, a fost închis în urmă cu trei luni, după nouă ani de funcţionare, din cauza numărului foarte mic de clienţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Un restaurant vegan a luat decizia să includă carne în meniu, din cauza crizei preţurilor: "Mai bine închidea afacerea"