Antena Meniu Search
x

Una din CELE MAI VECHI ÎNREGISTRĂRI cu sporturi de iarnă în România.Totul se întâmpla în iarna anului 1933

În 1933, echipajul de bob al României, format din Alexandru Papană şi Dumitru Hubert, devenea campion mondial la bob, la Schriedberhau

În 1933, echipajul de bob al României, format din Alexandru Papană şi Dumitru Hubert, devenea campion mondial la bob, la Schriedberhau. Ei au parcurs distanţa de 1678,8 metri în 85 de secunde. O înregistrare cu coborârea este disponibilă pe site-ul British Pathé.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA

Papană a fost şi un cunoscut aviator român, participant la multe competiţii în SUA. A fost apoi pilot de teste pentru Northrop şi ulterior s-a înrolat în aviaţia americană în cel de-Al Doilea Război Mondial. 

România a participat la 19 din cele 21 de ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, absentând de la prima, de la Chamonix (Franţa), şi de la Squaw Valley (SUA - 1960).

Până în prezent, 43 de naţiuni au câştigat cel puţin o medalie în cele 21 de ediţii ale Jocurilor Olimpice de Iarnă, România clasându-se pe ultima poziţie în această ierarhie.

Dintr-o ţară cu relief muntos în proporţie de 35 la sută, sportivii români au adus, de-a lungul vremii, doar 20 de puncte în clasamentul Jocurilor Olimpice de iarnă.

La penultima ediţie a jocurilor de iarnă, cea din 2010 de la Vancouver, cel mai bun rezultat a fost înregistrat de echipa de biatlon, formată din Dana Plotogea, Eva Tofalvi, Mihaela Purdea şi Reka Ferenc, care s-a clasat în proba de ştafetă, 4x6 kilometri, pe locul 10.

Recordul de sportivi români participanţi Olimpiada de iarnă este deţinut de ediţia din 1980 a Jocurilor Olimpice de la Lake Placid, când au concurat 35 de sportivi.

În 2014, la Olimpiada de la Sochi, echipa României de bob  a fost compusă din Andreea Grecu şi Raluca Strămăturaru. Câştigarea unei medalii a fost un obiectiv greu de realizat. Evitarea ultimelor poziţii a fost principala preocupare a celor două sportive, cele două clasându-se pe poziția a 17-a.

Rezultatele sportivilor români la JO de la Sochi, potrivit Mediafax:

Locul 17 - Andreea Grecu, Maria Adela Constantin (bob două persoane feminin) şi Nicolae Istrate, Florin Cezar Crăciun (bob două persoane masculin)

Locul 21 - Paul Pepene (schi fond - sprint clasic echipe), Eva Tofalvi (biatlon - 12,5 km mass start şi 15 km individual)

Locul 22 - Ania Monica Germaine Caill (schi alpin - supercombinata), Eva Tofalvi (biatlon - 7,5 km sprint), Alexandru Barbu (schi alpin - slalom)

Locul 23 - Florin Daniel Pripici (schi fond - sprint clasic echipe), Zoltan Kelemen (patinaj artistic)

Locul 24 - Andreas Neagu, Paul Muntean, Florin Crăciun şi Bogdan Otavă (bob patru persoane masculin)

Locul 25 - Dorin Dumitru Velicu (skeleton)

Locul 26 - Eva Tofalvi (biatlon - 10 km urmărire)

Locul 29 - Valentin Creţu (sanie)

Locul 30 - Ania Monica Germaine Caill (schi alpin - Super G), Raluca Nicoleta Strămăturaru (sanie), Cornel Dumitru Puchianu (biatlon - 10 km sprint)

Locul 45 - Sorin Iulian Pîtea (sărituri cu schiurile - trambulină normală)

Locul 46 - Ioan Valeriu Achiriloaie (schi alpin - coborâre)

Locul 47 - Cornel Dumitru Puchianu (biatlon - 12.5 km urmărire)

Locul 48 - Alexandru George Barbu (schi alpin - slalom uriaş), Paul Constantin Pepene (schi fond - 15/15 km schiatlon)

Locul 49 - Timea Sara (schi fond - sprint individual)

Locul 51 - Ania Monica Germaine Caill (schi alpin - slalom uriaş), Sorin Iulian Pîtea (sărituri - trambulina mare)

Locul 60 - Cornel Dumitru Puchianu (biatlon - 20 km individual), Timea Sara (schi fond - 7,5/7,5 km schiatlon)

Locul 62 - Timea Sara (schi fond - 10 km clasic)

Locul 65 - Paul Constantin Pepene (schi fond - sprint individual)

Locul 68 - Florin Daniel Pripici (schi fond - sprint individual).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Una din CELE MAI VECHI ÎNREGISTRĂRI cu sporturi de iarnă în România.Totul se întâmpla în iarna anului 1933