Unde se pune vâscul de sărbători. Tradiţia spune că aduce noroc, fericire şi iubire
Milioane de români se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă, iar cei mai mulţi dintre ei îşi doresc să respecte pe cât posibil majoritatea tradiţiilor, inclusiv aceea conform căreia ar trebui să-şi pună vâsc în casă.
- Tot mai mulţi români pun vâsc la uşi, de Crăciun.
Până la Crăciun mai sunt doar câteva zile. Cei mai mulţi dintre noi se gândesc la diferite aspecte care ţin de Crăciun. Ne gândim la ce cadouri să mai cumpărăm sau la ce să punem pe masă mai ales în prima zi de Crăciun.
În aceste zile, oamenii se gândesc inclusiv la tradiţiile pe care le-ar putea respecta de sărbători. Din ce în ce mai mulţi români au început să respecte inclusiv tradiţia de a avea vâsc în casă de sărbători.
Unde se pune vâscul de sărbători
În mod normal, vâscul trebuie aşezat deasupra uşii de la intrare. De asemenea, pentru a obţine un efect deosebit, vâscul poate fi agăţat inclusiv deasupra altor uşi din casă. Este de preferat ca vâscul să atârne aproximativ în zona de mijloc a uşii.
Există însă şi zone unde se mizează pe ideea conform căreia domnişoarele ar trebui să-şi pună vâsc sub pernă, în noaptea din Ajunul Crăciunului, pentru a visa soţul hărăzit.
Ce simbolizează vâscul şi de ce îl ţinem în casă de sărbători
Tradiţia spune că vâscul aduce un plus de magie şi energie, în special când vine vorba de dragoste, viaţă, fertilitate. Atârnat deasupra uşii de la intrare, vâscul poate să aducă în casa respectivă noroc, bunăstare şi fericire.
Există însă informaţii care arată şi că cei care se sărută sub vâsc ar urma să se bucure împreună de multe momente de iubire şi fericire. În general, vâscul creşte pe vârful bradului, teiului, stejarului sau frasinului. Totuşi, trebuie să fiţi atenţi pentru că bobiţele vâscului pot fi toxice.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰