Vorbeşti la telefon în BENZINĂRIE? Iată la ce pericol te expui
Telefonul mobil poate fi sursa de incendiu, de acceea este important să nu fie folosit în apropierea staţiei de benzină şi în spaţiile unde există acumulare mare de gaz, a atenţionat Raed Arafat
Telefonul mobil poate fi sursa de incendiu, de acceea este important să nu fie folosit în apropierea staţiei de benzină şi în spaţiile unde există acumulare mare de gaz, a atenţionat Raed Arafat
"Chiar şi telefonul mobil poate fi sursa de incendiu, după cum aţi văzut nu trebuie să ai telefon mobil în apropierea staţiei de benzină. O explozie într-o încăpere în care s-a acumulat gaz poate fi declanşată şi de un telefon mobil . Şi telefoanele şi toate aparatele electrice, inclusiv lanternele şi staţiile radio care nu sunt special făcute, pot declanşa explozie, dacă sunt pornite în atmosfera explozibilă", a spus Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Reprezentantul IGSU Gabriel Duduc a spus la rândul său ca primul gest în caz de incendiu, indiferent de cauză, trebuie să fie apelarea de urgenţă a numărului de telefon 112. "Pentru incendii de curent să nu folosească apa deloc, să fie întrerupt curentul, să se îndepărteze de zona până vin echipele de intervenţie".
În primii trei ani de parteneriat între IGSU şi E.ON România, numărul incendiilor la locuinţe a scăzut cu peste 500, iar cel al victimelor acestora s-a redus cu aproape 100.
În plus, în aria de acoperire a companiei E.ON s-a înregistrat o scădere cuaproape 40 la sută a numărului de intoxicaţii şi asfixieri cu monoxid de carbon, iar numărul victimelor s-a diminuat cu circa 44 la sută.
Majoritatea incidentelor au fost provocate de coşurile de fum defecte sau amplasate necorespunzător, neprotejate faţă de elementele combustibile (circa 34%), precum şi de utilizarea unor instalaţii şi echipamente electrice cu defecțiuni sau improvizații (circa 22%).
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰