Antena Meniu Search
x

Video Zborul cu parapanta, o senzaţie unică, tot mai populară. Tot ce trebuie să cunoaştem pentru iniţierea în tainele zborului

Culorile toamnei se văd cel mai bine de la înălţime. Este unul dintre motivele pentru care zborurile cu parapanta sunt tot mai populare, în această perioadă. Ieri, pe vârful Igniş de lângă Baia Mare, zeci pe parapantişti şi-au dat întâlnire. S-au bucurat de priveliştile naturii şi i-au iniţiat şi pe începători în tainele zborului. Cei care au plutit printre nori pentru prima oară au spus că senzaţia este unică.

de Redactia Observator

la 31.10.2021, 08:56

Vezi și

Claudia și-a luat inima în dinți și a decis să experimenteze primul zbor cu parapanta. După ce a primit indicațiile, s-a avântat deasupra pădurilor din Munții Gutâi alături de instructor.

Instructor: Excelent! Super! Cum te simţi?

Claudia: Super!

Instructor: Super zi de zbor cu pădurea ruginie. Minunată toamnă!

Pe acelaşi subiect

După un minut în aer, începătorii îşi înving frica şi se pot bucura de peisajele care le taie răsuflarea. 

Claudia: La început e adrenalină, iar după stai şi primeşti pădurea şi se vede super mşto.

Experienţe unice în zbor

În timp ce începătorii admiră culorile toamnei, instructorii se asigură că zborul va decuge cât mai lin.

Antoniu Bălan, instructor parapantă: Cel mai important e pregătirea pilotului, care să cunoască exact tot ceea ce se întâmplă acolo... Ca să poţi să zbori în siguranţă.

40 de iubitori ai parapantei şi-au dat întâlnire, ieri, pe vârful Igniş, de lângă Baia Mare. Zburători cu experienţă, dar şi începători. Adela a avut nevoie de doi ani de convingeri pentru a efectua primul zbor.

Instructor: Cum te simţi, Adela?

​Adela: Foarte bine! Doar că îmi tremură picioarele!

Ajunsă înapoi pe pământ ferm, tânăra s-a mai animat.

​Adela: A fost minunată, de vis, nu am cuvinte să exprim. La început emoţii, după ce am simţit aşa ca o descătuşare. E o deosebit 

Un zbor cu parapanta durează aproximativ 20 de minute, timp în care instructorul imortalizează și momentele de fericire din aer. Prețul unui zbor este de 65 de euro și include și transportul la locul de unde se face decolarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Zborul cu parapanta, o senzaţie unică, tot mai populară. Tot ce trebuie să cunoaştem pentru iniţierea în tainele zborului