Antena Meniu Search
x

Video Daria Pampu Romanescu, elevă de nota 10 la Evaluarea Naţională: "Am muncit destul de mult pentru această performanţă"

Au fost rezultate sub aşteptări la Evaluarea Naţională, chiar dacă elevii au luat note mai mari cât timp au învăţat în faţa computerelor, situaţia reală a ieşit la iveală la testele care încheie clasa a opta. Notele de 10 au fost de zece ori mai puţine comparativ cu anul trecut, când elevii au stat anul trecut doar câteva luni în online. La capitolul medii de 10 stăm şi mai prost. Au fost doar 120 de medii de 10 şi ne uităm la comparaţia cu anul trecut, când au fost 892 de medii de 10. 

Marius Pancu
de Marius Pancu

la 12.07.2021, 16:41

Vezi și
  • Daria Pampu Romanescu, elevă de nota 10 la Evaluarea Naţională, ne-a povestit cum a ajuns la o asemenea performanţă.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei consideră că nu învăţământul online este motivul pentru rezultatele mai slabe. Anul acesta a fost şi o altă structură a examenului, asemănătoare cu testele Pisa, iar asta a însemnat un grad mai mare de dificultate.

Au fost peste 123.000 de candidaţi la Evaluarea Naţională, iar noi stăm de vorbă cu unul dintre candidaţii care are 10 pe linie. Daria Pampu Romanescu este alături de noi şi o felicităm pentru asta. 

Marius Pancu: Bună seara Daria! Îţi mulţumesc tare mult că eşti alături de noi în această zi extrem de specială pentru tine şi, încă o dată, un mare bravo din partea mea şi a echipei.

Daria Pampu Romanescu: Mulţumesc frumos! Mă bucur să fiu aici. 

Pe acelaşi subiect

Marius Pancu: Spune-ne cum a fost ziua asta pentru tine, în primul rând, de când ai aflat rezultatele. Te aşteptai?

Daria Pampu Romanescu: Sincer, nu mă aşteptam la 10 10 pentru că, în principal, la Română este vorba despre multă flexibilitate, iar la Matematică este vorba despre nişte demonstraţii care trebuie făcute la punct, ca să zic aşa. E destul de greu să te aştepţi la o notă aşa de mare şi chiar mă bucur că am obţinut-o.

Marius Pancu: Cât de mult ai muncit pentru o asemenea performanţă?

Daria Pampu Romanescu: Am muncit destul de mult pentru această performanţă. Adică, vorbesc aici despre sute de teste pe care le-am făcut şi la Mate şi la Română. A fost şi un stres, oarecum. Adică, sunt fericită că muncă mea a dat roade şi sper să intru la liceul pe care mi-l doresc.

Întregul interviu cu Daria Pampu Romanescu, elevă de nota 10 la Evaluarea Naţională, îl puteţi urmări în materialul video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Interviurile lui Marius Pancu » Daria Pampu Romanescu, elevă de nota 10 la Evaluarea Naţională: "Am muncit destul de mult pentru această performanţă"