Antena Meniu Search
x

Argint pentru canotorii Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, a patra medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă sunt noii vicecampioni olimpici în proba de dublu rame masculin, după ce au obținut în această dimineață medalia de argint în finala de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.07.2021, 07:14

Băieții au făcut o cursă extraordinară, trecând linia de sosire cu timpul de 6:16.58, la 1,29 secunde de echipajul din Croația. 

Românii au pornit strategic mai încet, la punctul de control de la 500 de metri aceștia fiind pe locul 5, ca după alți 500 de metri să urce pe 4. Cozmiuc și Tudosă au ridicat ritmul în a doua jumătate a cursei, începând urmărirea echipajului Croației, care au condus finala de la un capăt la altul.

La punctul de control de la 1.500 bătălia rămăsese să se dea între România și Croația, barca daneză fiind în urmă cu aproape 4 secunde. Cozmiuc și Tudosă nu au reușit din păcate să prindă din urmă barca croată, terminând la doar 1.29 secunde în urma acesteia.

Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă aduc încă o medalie olimpică de argint canotajului românesc

Profimedia

Pe acelaşi subiect

Pe locul 3 s-a clasat echipajul Danemarcei (6:19.88).

Marius Cozmiuc are 28 de ani şi este legitimat la CS Dinamo, iar Ciprian Tudosă are 24 de ani şi evoluează la Steaua.

Este a patra medalie obţinută de România la Tokyo, după cele de aur la dublu vâsle feminin, argint la patru rame masculin şi argint la spadă.

Locul 6 în finala olimpică la dublu vâsle feminin categorie ușoară

Echipajul României de dublu vâsle feminin categorie uşoară, alcătuit din Ionela Livia Cozmiuc și Gianina Elena Beleagă, a trecut miercuri linia de sosire pe poziția a 6-a, în finala probei de la Jocurile Olimpice, terminând cursa cu timpul de 6:49.40.

Cozmiuc și Beleagă au trecut pe locul 5 la primul punct de control de la 500 de metri și pe 6 la 1.000 de metri, cu Franța și Italia pe primele două locuri. Româncele au crescut ritmul în a doua parte a cursei, trecând însă tot pe 6 la 1.500 de metri, loc ocupat și la final, cu timpul de 6:49.40.

Cursa a fost câștigată de Italia, urmată pe 2 de Franța și Țările de Jos pe locul 3. România mai are șanse la o medalie în finala de 8+1 rame feminin, care se dispută vineri, de la ora 04.05.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Argint pentru canotorii Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, a patra medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo