Antena Meniu Search
x

Gimnastele germane au purtat pantaloni la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Gimnastele germane au purtat costume cu pantaloni în calificările pe echipe, renunțând la body-urile clasice de tip chilot la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

de Redactia Observator

la 27.07.2021, 13:00

Gimnastele Pauline Schaefer-Betz, Elisabeth Seitz și Kim Bui continuă să transmită un mesaj împotriva sexualizării sportului în general și a gimnasticii în special. Costumele în culori roșu și alb ale echipei germane acoperă picioarele până la gleznă - sfidând convenția, deoarece majoritatea gimnastelor optează pentru body-uri. Nu este o premieră în acest sport, astfel de costume au fost purtate din rațiuni religioase și de alte gimnaste. Federația de Gimnastică permite acest tip de costum și nu le penalizează. 

Echipa germană a purtat ținute similare și în timpul antrenamentelor de săptămâna trecută. „Am vrut să arătăm că fiecare femeie, toată lumea, ar trebui să decidă ce vrea să poarte” a spus Elisabeth Seitz, membră în echipa Germaniei. 

O altă gimnastă, Sarah Voss a declarat pentru BBC într-un interviu în aprilie - după ce a purtat costumul la Campionatele Europene - că vrea să fie un „model pentru tinerele gimnaste care nu se simt foarte în siguranță în fiecare situație”. ”Decizia dacă purtați un body clasic ar trebui să fie o alegere individuală”, a spus ea.

Nu la fel a stat situația pentru echipa feminină de handbal pe nisip a Norvegiei, după ce sportivele au decis să renunțe la bikini în favoarea unor ținute asemănătoare cu cele ale bărbaților, la meciul jucat împotriva Spaniei, la Varna, la Campionatele Europene. Hanbalistele fuseseră amendate la sfârșitul săptămânii trecute cu 1.500 de euro pentru "ținută nepotrivită" la Campionatul european de handbal pe nisip. Cântăreața Pink s-a oferit să le plătească amenda. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Gimnastele germane au purtat pantaloni la Jocurile Olimpice de la Tokyo