Antena Meniu Search
x

La doar 13 ani, o sportivă din Japonia a obţinut aurul olimpic. E a doua cea mai tânără câştigătoare din istorie

O sportivă din Japonia a devenit una dintre cele mai tinere atlete care câştigă medalia de la aur la Jocurile Olimpice. La doar 13 ani, Nishiya Momiji a câştigat competiţia feminină la skatebord.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 10:59

La doar 13 ani, o sportivă din Japonia a obţinut aurul olimpic. E a doua cea mai tânără câştigătoare din istorie
- Profimedia

Nishiya Momiji este cu doar câteva luni mai în vârstă decât Marjorie Gestring, o fostă înotătoare din Statele Unite ale Americii care a câştigat aurul olimpic la ediţia din 1936 de la Berlin, la vârsta de 13 ani şi 267 de zile, informează CNN.

Alături de Nishiya Momiji au mai urcat pe podium Rayssa Leal, din Brazilia, respectiv Funa Nakayama, în vârstă de 16 ani, tot din Japonia, care a câştigat bronzul.

Succesul lui Nishiya Momiji a venit la doar câteva zile după ce un alt sportiv japonez, Yuto Horigome, a câştigat aurul la competiţia masculină. Medalia obţinută de Yuto Horigome e de altfel primul "aur olimpic" din istorie la skateboard, disciplină care a fost introdusă în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » La doar 13 ani, o sportivă din Japonia a obţinut aurul olimpic. E a doua cea mai tânără câştigătoare din istorie